Fotograaf
BrunoPress en Sander Boer
Diederik Ebbinge

Het gezicht of de stem zijn van een supermarkt: acteurs Frank Lammers (Jumbo) en Thomas van Luyn (Lidl) verdienen er hun huismerkbrood mee. Promenade-ster Diederik Ebbinge kan er ook over meepraten en zijn Aldi-job bleek ook nog eens broodnodig.

Dat vertelt hij in de nieuwe editie van Veronica Superguide, die vanaf vandaag in de winkels ligt. We stuurden de brutaalste BN'er van Nederland, Maxim Hartman, op 'm af voor een bloedheet vragenvuur. Uiteraard vroeg hij ook naar Diederiks goedbetaalde voice-overwerk.

Dozensupermarkt

En dan hebben we het over "die rommelige supermarkt met al die kartonnen dozen op de grond", zoals Maxim Aldi ziet. “Ik was altijd huiverig voor commercials, maar ik werd gevraagd om auditie te doen en dat vond ik toen zó leuk!", legt Diederik uit. "Maar ik doe het ook wel vanuit een financiële motivatie.

Diederik is nog niet binnen

Maxim hoogst verbaasd: "Uh? Moet jij nog steeds wer...?" " “Ik werk voor de NPO, hè”, countert Diederik. “Bovendien: mijn vrouw is toneelactrice, die heeft sinds maart 2020 door de pandemie geen inkomsten meer. Echt nul." Oftewel: "Aldi was echt een geschenk uit de hemel.

Article continues after the ad

Diederik, die afgelopen zondag weer een bijzondere aflevering van Promenade maakte, vindt Aldi - surprise, surprise - “de beste supermarkt van Nederland" met "weinig poeha en eerlijke producten”. Maxim trekt dat slecht: "Slijmbal. Je bent nu echt een BN’er geworden."

De Luizenmoeder

Uiteraard hengelt Maxim ook naar De Luizenmoeder-film, waar Diederik bewust niet in meespeelt. “Ik had die rol nu wel gezien. Ook geen zin om mijn snor weer maanden te laten staan...” De Anton-acteur las slechte reviews van de film niet met plezier, zoals Maxim denkt. “Hahaha. Nee echt niet. Ik draag al mijn luizencollega’s juist een heel warm hart toe. Daarom vind ik het jammer dat het kennelijk niet zo’n goede film is geworden.” Mensen roepen ook nog steeds Meester Anton tegen hem. “Dat is het Swiebertje-effect, daarom had ik ook geen zin meer in die film.

Promenade is elke zondag om 21:55 uur te zien op NPO 3. Het hele interview met Diederik Ebbinge lees je nu in Veronica Superguide.


Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.