Deze weken gaat het wel erg veel over Wie Is De Mol? en dat is leuk voor de lovers, maar wat minder voor wie er niks mee heeft. En daarom, hier wat harde woorden van de niet-fans op de redactie. Waarom Wie Is De Mol? echt niet leuk is. Zo dat lucht op. 

Article continues after the ad

Dat gelul over clues

Wat Mol-haters zo vreselijk stoort is dat eindeloze gespeculeer over clues in de afleveringen. ‘Nikkie at een muffin, dat beging met de M van Mol’. Dit programma bewijst zich al 19 seizoenen: je kunt zoeken naar de puzzelstukjes maar de kans is klein dat je het raadt. Is een beetje puzzelen en raden leuk? Zeker. Maar niet de héle tijd, met luide stem, op internet, op werk, en op de bank naast je partner die het geen biet interesseert.

En dan die talkshow

Alsof zo’n aflevering van Wie Is De Mol? niet lang genoeg duurt heb je daarna nog een programma óver het programma, met gasten die eerder in het programma zaten, die ook meespeculeren over wie zij dan denken dat de Mol is. Oh, die talkshow. Het is ook het moment waarop de liefhebber steevast beweert dat ‘even De Mol kijken’ inclusief de nabespreking was. En zo wordt een uurtje uitzitten een hele avond in het theme van De Mol. 

Wie zijn die mensen?

Van die zoveel kandidaten kent iedereen, wat… een kwart? Toch staan al die Mol-fans bij het koffie-apparaat te praten over Dinges van Dinges en Dingetje. Dus het eerste wat je moet doen als je überhaupt bij de trend wilt blijven, is een heftige Google-ronde langs meer en minder bekend Nederland. En goed, dan weet je eindelijk wie Evi is, en dan vliegt ze er weer uit. Wat is het nut? 

De nasleep: super originele vakantiegesprekken

Iedereen die naar De Mol kijkt vergaapt zich aan de prachtige beelden van het land. Ja, wij ook. Maar waarom, waarom moet iedereen na De Mol opeens tijdens gesprekken over vakantiebestemmingen beginnen over het land uit het laatste seizoen? Georgië, na seizoen 18, opeens reuze populair. Oh wast wist iedereen opeens goed waar dat land lag. Staat er straks weer een kennis op een feestje te verkondigen: ‘Ja Colombia schijnt dus óók heel bijzonder te zijn!’ Alles is mooi met een drone er op, wanneer leren we dat nou eens.

Niemand overtreft Susan Visser

En wat maakt het ook allemaal uit? Susan Visser was de meest grandioze Mol allertijden. Daar komt geen B-acteur of half bekende presentator ooit overheen. Nou ja, tenzij die kok Robert het is, dan… ja. Misschien.

 

Toch benieuwd naar Wie Is De Mol? We hebben iedere week een recap van Wie Is De Mol? zodat je snel bij bent.