Mart Hoogkamer, volkszanger, Jinek

Volkszanger Mart Hoogkamer heeft een bijzondere zomer achter de rug. De voormalig Holland's Got Talent-kandidaat scoorde op social media onverwacht een enorme hit met zijn cover van Unchained Melody die inmiddels 44 miljoen keer bekeken is. Gisteravond deed hij het dunnetjes over bij Jinek en dat optreden ging er bij de kijker in als zoete koek.

Article continues after the ad

De volkszanger vertelde gisteravond bij Jinek openhartig over zijn succes dat totaal niet gepland was. "Ik wilde helemaal niet dat het gefilmd zou worden", vertelt hij met een grote glimlach op zijn gezicht. "Ik ging op vakantie met drie neven en wat doe je op het strand? Dan neem je een drankje. Ik liep een beetje mee te zingen en kreeg plots van al die mensen applaus. Mijn neef zag dat en begon eigenlijk spontaan te filmen."

Geen Engels

Op dat moment had hij nog niet het idee dat hij daarmee nou zo viral zou gaan. "Ik heb dat filmpje naar mijn manager gestuurd nog met het verzoek of hij 'm niet online wilde zetten. Vooral omdat ik totaal geen Engels kan." Dat liet zijn manager zich niet zomaar zeggen. "Hij heeft hem er toch opgezet en hij belt mij naar een half uur of een uur terug en toen was de video al een half miljoen keer bekeken." 

Topgozer

Eva Jinek zet de 22-jarige volkszanger natuurlijk even voor het blok om het a capella nog even dunnetjes over te doen waar zijn held André bij is. Hoewel Mart het natuurlijk niet haalt bij zijn originele versie, krijgt hij toch de goedkeuring van het normaal zo kritische thuispubliek. Lees hier enkele reacties.

Jinek is elke werkdag rond 22:10 uur te zien op RTL 4.