Wesley Sneijder in De Oranjezomer

Wesley Sneijder was vanavond op bezoek bij De Oranjezomer en volgens de kijkers kwam de dagelijkse voetbalshow daarmee eindelijk tot leven!

Ondanks een valse start, door een zuigende Wilfred Genee die steeds maar doorging over Yolanthe Cabau, zat de stemming er in de late uitzending van De Oranjezomer goed in. Tijdens de wedstrijd kregen Wilfred Genee én Sneijder zelf de vraag of de oud-voetballer niet vast in Veronica Inside wil zitten.

Johan Derksen is van plan om binnenkort te stoppen als voetbalanalist, dus Wilfred Genee en René van der Gijp zijn vast op zoek naar een vervanger van ‘de snor’. Helaas moeten ze nog even verder zoeken: Wesley Sneijder is vastbesloten om trainer te worden. “Ik kan er altijd nog op terugvallen, toch?” “Ja”, bevestigt Derksen zelf: “Je kunt altijd nog achter zo’n tafel gaan zitten, dat kan iedereen namelijk.” Wilfred Genee: “Als je écht niks meer kan, dan kun je hier gaan zitten!"

Article continues after the ad

Veronica Inside komt terug

Kijker van De Oranjezomer waren licht teleurgesteld door Sneijders weigering. Hij zorgde voor een frisse wind in het programma, zoals hij eerder bij Studio Europa deed met Rafaël van der Vaart.

Johan Derksen en de Akwasi-rel

Natuurlijk kwam ook de boycot van Veronica Inside door het Nederlands elftal even voorbij. Wesley Sneijder vond de boycot niet echt terecht, maar had ergens ook wel begrip voor de spelers. “Dat is een mening op dat moment van de spelersgroep, maar het is een heel gevoelig onderwerp.” Derksen werd er meteen een beetje boos van: Ik maak een grapje over die man en dan wordt ineens de racismekaart getrokken.”

Sneijder vond dat ook een beetje overdreven, maar benadrukt dat de kwestie iets ingewikkelder is. “Het is een discussie die leeft in de samenleving, dus de spelers moeten dan een statement maken. Ik weet zeker dat Johan geen racist is, maar als het onderwerp zo gevoelig is en je maakt er een grap over dan krijg je dit soort acties. Er ligt ook heel veel druk op de voetballers: omdat ze publiek figuur zijn moeten ze ook maar actie voeren tegen bepaalde dingen.”

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Nederland - Oostenrijk

Morgen speelt het Nederlands elftal de tweede groepswedstrijd van het EK voetbal. Na de 3-2 overwinning op Oekraïne is Oostenrijk de tegenstander. De Oranjezomer is om 20:00 uur en 22:55 uur weer te zien op SBS6.