The First Purge
The First Purge

Ook al worden de films uit de The Purge-serie met elk nieuw deel succesvoller, toch zegt bedenker James De Monaco dat de volgende de laatste wordt. Dit wordt dan alweer de vijfde film waarin in Amerika gedurende één nacht alle vormen van misdaad zijn toegestaan. En daarmee vindt De Monaco het wel welletjes. De Founding Father van de franchise is wel superenthousiast over het idee voor dit afsluitende deel.


“Een heel cool einde”
“Het wordt een hele goede manier om het allemaal af te ronden. We willen er ook echt een punt achter zetten met deze volgende film en ik ben erg enthousiast,” zo vertelt de DeMonaco in een interview met Entertainment Weekly. “Toen ik het idee bedacht en dit aan iedereen voorlegde werden ze helemaal wil, en ik den dat het een heel cool einde wordt, hoe we het allemaal gaan afronden”.


TV-serie
De prequel The First Purge, die deze zomer uitkwam, was de eerste uit de reeks die de bedenker niet zelf geregisseerd heeft. Wel heeft hij tot dusver allevier de films zelf geschreven. Inmiddels is in Amerika vorige maand ook een TV-serie gebaseerd op de populaire horror-franchise van start gegaan. Ook al houden de films er met deel vijf mee op, dat betekent nog niet dat de tv-serie ook stopgezet wordt.

Article continues after the ad


Gigantische melkkoe
Of DeMonaco zijn zin krijgt en het inderdaad bij vijf films blijft moet nog bezien worden: de Purge-films zijn een gigantische melkkoe voor horrorstudio Blumhouse Productions. De film kosten relatief weinig om te maken en brengen bakken met geld binnen. Dik kans dat de serie over een paar jaar weer een doorstart maakt, zoals dat bijvoorbeeld vorig jaar nog gebeurde met de Saw-Films.