In de Amerikaanse film- en televisiewereld wordt opnieuw een kopstuk verdacht van seksueel wangedrag. Het gaat om Leslie Moonves, de topman van televisienetwerk CBS. Nadat het nieuws uitlekte, ging de beurskoers van CBS in New York tot zo'n zeven procent onderuit. CBS heeft al laten weten de zaak serieus te nemen en te onderzoeken

Article continues after the ad

‘Incidenten gaan jaren terug’

De 68-jarige Moonves geldt als een van de machtigste mannen in Hollywood. Volgens Amerikaanse media zou hij zich schuldig hebben gemaakt aan ongewenste kussen en aanrakingen. De incidenten waarop de aantijgingen betrekking hebben zouden jaren teruggaan.

Wangedrag massaal aan het licht

Afgelopen jaar is al een hele reeks reeks prominenten in vooral de filmwereld door vrouwen beschuldigd van gebruik van hun macht voor seksueel genot. Ook in het bedrijfsleven hebben grote namen het veld moeten ruimen na beschuldigingen van wangedrag of relaties op de werkvloer.

#MeToo

De affaire rond filmproducent Harvey Weinstein wordt ook wel gezien als het begin van de #MeToo-beweging. Ook onder anderen Bill Cosby, Kevin Spacey, James Franco, Richard Branson, Louis C.K., Dustin Hoffman en Steven Seagal liggen na beschuldigingen onder vuur.