Hanin Al Kadamani uit The Voice of Holland

Een prestigieuze nieuwe 'job' voor het The Voice of Holland-talent Hanin Al Kadamani, die nog altijd in onzekerheid leeft na een afgewezen verblijfsvergunning. Ze mag optreden bij het 5 mei-concert.

Article continues after the ad

Dat meldt Het Nationaal Comité 4 en 5 mei op Twitter. Hanin staat in een best wel tof rijtje met namen als Stef Bos, André van Duin, Claudia de Breij en Maan, die ook allemaal optreden.


Mag Hanin in Nederland blijven?

Hanin leeft momenteel in onzekerheid. Het Syrische talent, dat ook voor haar Voice-doorbraak al eens op tv kwam, heeft nog geen verblijfsvergunning. Ze zit nog in een asielzoekerscentrum, zo maakte Voice-winnaar Dani na de finale bekend in Beau. "Ze heeft een negatief antwoord gekregen, dus ze heeft haar verblijfsvergunning niet gekregen”, legde de kersverse winnaar toen uit. “Maar je kan het meerdere keren aanvragen, dan ga je in hoger beroep."

Hanin gaat door

In afwachting van een definitief besluit blijft ze dus wél muziek maken in Nederland. Naast dit 5 mei-concert, komt ‘rond de zomer’ haar eerste solosingle uit, zo maakte haar manager bekend in het AD. Dat niet alleen: het zou zomaar kunnen dat je haar de afgelopen weken al eens op tv hoorde zonder dat je het wist. Samen met Voice-maatje Dani zong ze een super catchy duet voor een Rabobank-reclame.


Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws: