Wist je dat Verborgen Parels ook vloggers of YouTubers kunnen zijn? Vandaag is onze Vlogger Om Te Volgen Tim Hofman met zijn grappige, doch serieus ingestoken vlog #BOOS.

Article continues after the ad

#BOOS

En Tim is boos, of liever gezegd: hij komt op voor mensen die boos zijn. Jonge mensen, mensen die niet zoals Tim dat kan voor zichzelf op kunnen komen, omdat hen een loer is gedraaid door een groot bedrijf met machtsvertoon. Zelf noemt Hofman het een rel-programma. En dat is een passende benaming, want rellen is precies wat hij doet in zijn vlogs.  

Julia

Neem bijvoorbeeld het verhaal van Julia. Ze zou volgens een uitgever op mysterieuze wijze een boek besteld hebben, terwijl ze dat nooit gedaan had. Volgens het bedrijf was het boek vanuit school besteld, maar die wisten van niks. Julia ontving het boek overigens niet, maar kreeg wel de rekening op haar bord, die ze uiteraard weigerde te betalen. Gevolg: ze kreeg jarenlang incassobureaus op haar dak. Onterecht. Dus schiet Tim te hulp.

YouTube

Dat doet hij met een flinke portie humor, maar ook met de nodige volharding en directheid. En dan kom je ver. Maar niet altijd, zo blijkt uit de korte geschiedenis die #BOOS rijk is: sommige bedrijven zijn niet bereid te buigen. Gelukkig is Tim wel altijd bereid om oorkondes uit te delen, ook aan instanties die hun fouten niet inzien.

Donderdag

Het doel van Hofman is om #BOOS steeds op een vast tijdstip op YouTube te gooien: elke donderdagmiddag. Tot nu toe lukt dat prima. Toen Hofman van de rechter een paar weken geleden bepaalde beelden niet mocht uitzenden, deed hij dat via een livestream. En zo vindt hij altijd weer een oplossing.