Een aantal jaar geleden stond Nederland helemaal op zijn kop van Dokter Corrie. Een karakter van Martine Sandifort, die in het SchoolTV Weekjournaal sekslessen gaf aan leerlingen van de basisschool.

Article continues after the ad

Er waren ouders die bezwaar maakten tegen uitzendingen van 'seksdokter' Corrie. Zij konden uitspraken als "Een stijve piemel kan dus heel erg handig zijn, maar niet op elk moment” niet echt waarderen. Vlaanderen kent nu ook een versie, Dokter Bea, gespeeld door actrice Eva van der Gucht. In Nederland kennen we haar ook goed, zo was ze te zien in S1NGLE en deed ze in 2007 mee aan Wie is de Mol? 

Ook in België is nog niet iedereen opgewassen tegen de openheid van televisiemakers, bij de Vlaamse omroep VRT regent het klachten op Facebook. “Dit vind ik net een stap te ver voor een jongerenzender waar ook veel kleuters en lagere school kinderen naar kijken , beetje platvloers zelfs”, zegt een moeder. “Een totaal nutteloos en belachelijk programma”, schrijft iemand anders. Er zijn ook ouders die het programma toejuichen en zeggen zelf ook te willen kijken. “Zéér goed initiatief en schitterend gebracht”, schrijft een vader op Facebook. 

Vlaanderen zet zich schrap, de eerste uitzending van de Dokter Bea Show is vrijdag 13 oktober om 19:00 uur op Ketnet te zien. En dus ook gewoon in Nederland te ontvangen!