Viola Holt, De 5 uur Show

Is het stiekem jaloezie of denkt ze er echt zo over? Wat het ook is: Viola Holt vermoedt niet dat de vernieuwde 5 Uur Show een groot succes gaat worden. Volgens de oud-presentatrice van de show is het met de aanstelling van presentatrice Brecht van Hulten en Caroline Lo Galbo allemaal te journalistiek.

Article continues after the ad

Dat vertelt ze vandaag op NPO Radio 1. 

Lachen om 5 uur

"Ik snap die keuze deels wel, maar ik had liever gezien dat het een beetje gecombineerd was, wat lichter en met wat entertainment", legt Viola Holt uit. "Je komt thuis van je werk en je wilt toch een beetje lachen." De presentatrice verwacht daarom ook geen miljoenenpubliek voor het vernieuwde recept van Talpa. "Ik denk toch meer dat het een deskprogramma zal worden en niet zo uitgebreid."

Tips genoeg

De voormalig presentatrice is al even niet meer op tv te zien, maar ze heeft natúúrlijk nog altijd haar tips klaarliggen. "Als ze verstandig zouden zijn, maken ze de interviews niet langer dan 2,5 minuut. Langer is niet meer van deze tijd." Overigens is er wel meer 'niet meer' van deze tijd, aldus Viola. "Spraakmakend zijn is niet meer van nu. Je mag blij zijn als je 300.000 kijkers hebt op die tijd." Weten we dat ook weer!

Geen oordeel

Viola Holt en Catherine Keyl presenteerden ooit nog samen de 5 Uur Show, maar hun meningen konden niet verder uit elkaar liggen. Waar Viola sceptisch is en Rob Goossens het programma nu al als flop neerzet, wil Catherine helemaal geen oordeel vellen voordat ze iets heeft gezien. "Laat ze even twee weken iets doen en kom dan met je oordeel", zo vertelde ze eerder deze week bij Radio1. "Het is zo makkelijk om iedereen af te branden." We gaan zien wat het wordt!