De Fast and Furious-franchise krijgt een tweede spin-off! Na Hobbs and Shaw, die nog dit jaar uitkomt, is het tijd voor een all-female-deel. Yass!

More content below the advertising

Vin Diesel maakte dat vandaag bekend op instagram. Nicole Perlman is één van de scriptschrijvers en dat is best tof: zo werkte ze eerder aan de verhalen van Thor, Guardians of the Galaxy, Captain Marvel én Detective Pikachu.
 

Alle vrouwen verzamelen!

Het is nog niet bekend wanneer de all-female-Fast gaat komen, maar wij beginnen alvast met speculeren. Michelle Rodriguez’ personage Letty lijkt ons een zekerheidje. Ze uitte vorig jaar nog kritiek op de manier waarop de franchise met vrouwen omgaat. Deze film biedt haar de ultieme kans om terug te slaan! Ook verwachten we dat Jordana Brewster (Mia Toretto) een rol speelt.
 

 

Hobbs and Shaw

Eerst is het tijd voor die andere spin-off, Hobbs and Shaw met Dwayne Johnson en Jason Statham (of moeten we zeggen: Fast and Furious Presents: Hobbs and Shaw). 1 augustus is het zover, dan draait ‘ie in de bios en zien we eindelijk hoe Idris Elba het er vanaf brengt als villain!
 

More content below the advertising

Speelgoedgigant Hasbro maakte deze week op de mega-Toy Fair in New York bekend dat Bumblebee toch géén prequel is op Michael Bays Transformers-films. Nee, het is een reboot van de hele franchise!

More content below the advertising

Toch opmerkelijk: eerder gingen we er met zijn allen vanuit dat Bumblebee, dat zich afspeelt in 1987, een prequel was op alles van Michael Bay (die Bumblebee wél mede produceerde). Er zaten ook genoeg subtiele hints in die refereerden aan zijn Transformers-verhalen.
 

 

Hoe dan?

Misschien dacht Paramount Pictures na de deceptie die Transformers: The Last Knight heet, dat de franchise wel toe was aan een, euhm, frisse start. Wel raar dat je dat blijkbaar past beslist nadat Bumblebee een hit bleek. Sommige critici noemden het zelfs de beste Transformers-film ooit!  

Sequel

Dit plotselinge nieuwe Transformers-filmuniversum dendert overigens lekker door. Bumblebee krijgt namelijk een sequel. Hierin wil regisseur Travis Knight de relatie tussen Charlie (Hailee Steinfeld) en ‘Bee verder uitdiepen.
 

Na Avengers: Endgame (die bijna zeker 3 uur duurt), moet ook horrorkraker IT: Chapter Two eraan geloven: de huidige versie van de film tikt al bijna de 3 uur aan.

More content below the advertising

Dat zegt althans een twitteraar die bij één van de test screenings mocht zijn. Neem het dus met een korreltje zout. Alhoewel: verschillende media pikken het verhaal nu op, dus dat geeft deze beste man wat meer credibility.
 

 

Slechter dan 1

Ook zegt hij nog even doodleuk dat het eerste deel uit 2017 beter is. Maar, er is nog hoop. Deze versie is al “pretty good”, maar er moet volgens deze man nog wel het nodige veranderen om ‘m nog beter te maken. Hmmm, we zijn érg benieuwd. Sowieso gaan er na test screenings nog de nodige minuten af, maar bereid je in ieder geval voor op een vrij lange zit.

Losers Club 2.0

Zoals Stephen King-fans waarschijnlijk al weten, maken we in het IT-boek niet alleen kennis met de tienerversies van de Losers Club. Het verhaal speelt zich namelijk ook deels in de toekomst af. 27 jaar later om precies te zijn. Grote namen als James McAvoy en Jessica Chastain spelen in Chapter Two de oude versies Bill en Beverly (en dit is de volledige cast). De club keert weer terug naar Derry, de plek waar alle ellende begon...
 

 

Helaas moeten we nog flink wat maanden wachten op de glorieuze terugkeer van terrorclown Pennywise (Bill Skarsgard). IT: Chapter Two draait pas in september in de bios.