Vikings seizoen 6b

Het laatste seizoen van Vikings verschijnt binnenkort op Ziggo, en de bedenker van de serie Michael Hirst licht een tipje van de sluier op! Daarnaast vertelde hij iets meer over de Vikings-spin-off Valhalla!

Hirst sprak met Entertainment Weekly over het slot van de historische serie, omdat de laatste afleveringen (in het buitenland) nu al op Amazon Prime Video staan. Vikings gaat over vikingkoning Ragnar Lothbrok en zijn zoons Bjorn en Ivar. Ragnar stierf in het vierde seizoen, maar het verhaal van zijn familie ging gewoon door.

“Ik wist dat Ragnar moest sterven: de show gaat over hem én zijn zoons! Aanvankelijk was het de bedoeling dat hij aan het einde van seizoen 1 dood zou gaan, dus hij heeft het nog lang volgehouden. Hetzelfde geldt voor Lagertha: Vikings is populair bij mannen én vrouwen, en ik denk dat Lagertha daar een grote rol in speelde. Daarom wilde ik haar een prachtige begrafenis geven in de show.”

Article continues after the ad

Hirst denkt dat Bjorn en Ivar niet van hetzelfde kaliber zijn als Ragnar en Lagertha, maar dat ze wel respect afdwingen. “Toen Ivar de baas was over Kattegat, was hij wreed en verschrikkelijk. Hij is altijd boos geweest door zijn handicap. We hebben met mensen gepraat die brozebottenziekte hebben, en ze vertelden allemaal dat ze vaak enorm woedend waren. In het slotseizoen zien we toch ook een zachtere kant van hem.”

Bjorn Vs. Ivar

“Bjorn heeft er vaak ook een rommeltje van gemaakt. Hij is enorm dapper, maar het ging lang niet altijd goed met hem. Hij was een enorm slechte koning, en wreed tegen vrouwen, maar hij krijgt in het laatste seizoen een kans om het een beetje goed te maken. Hoewel er veel bloed vloeit in het slot, vind ik het einde toch optimistisch omdat we personages boven zichzelf uit zien stijgen.”

 

Dan is er nog de aangekondigde spin-off: Valhalla. Over die reeks kon Hirst nog niet zo veel nieuws zeggen. “De show speelt 100 jaar na Vikings en er komen figuren in voor die beroemder zijn, zoals Erik de Rode. Het is een totaal andere periode, waarin vikingen en christenen veel meer normaal contact met elkaar hebben. De vermenging tussen deze twee culturen gaat door; iets waar de hoofdpersonen van Vikings zouden gruwelen. Valhalla wordt een andere show, maar het is een hele eer dat Netflix een spin-off wilde maken.”

De tweede helft van het zesde seizoen Vikings is vanaf 5 januari te volgen via Ziggo.