Schrijfster E.L. James heeft de smaak te pakken: op Facebook kondigde ze aan dat er nóg een vervolg komt op Fifty Shades of Grey. Dat wordt het vijfde boek in de erotische boekenreeks, die ooit bedoeld was als trilogie.

Article continues after the ad

Ter gelegenheid van de verjaardag van het personage Anastasia Steele, postte de schrijfster een fragment uit het nieuwe boek op internet.

Best-sellers

De eerste drie boeken in de reeks, Fifty Shades of Grey, Fifty Shades Darker en Fifty Shades of Freed gingen als zoete broodjes over de toonbank: wereldwijd werden er in 2013 al meer dan 60 miljoen exemplaren verkocht.

Vorig jaar verscheen het vierde boek Grey, het verhaal van Fifty Shades of Grey verteld vanuit het perspectief van de aantrekkelijke zakenman Christian Grey.

Verfilming

Ook de eerste film Fifty Shades of Grey, met Dakota Johnson en Jamie Dornan in de hoofdrol, werd ook een enorme kaskraker, ondanks de slechte kritieken. De film ontving vijf Razzie Awards, de tegenhanger van de Oscars, voor de slechtste film, slechtste acteur en actrice, slechtste filmkoppel en slechtste script. 

Of het vierde (en later vijfde) boek ook verfilmd gaat worden, is nog niet bekend.

Fifty Shades Darker

Op 9 februari 2017 gaat de tweede film, Fifty Shades Darker, in première en in 2018 verschijnt de derde film uit de oorspronkelijke trilogie, Fifty Shades Freed. De trailerprimeur van Fifty Shades Darker is pas morgen, maar wij hebben alvast een voorproefje voor je: een spannende teaser trailer. Bekijk 'm hieronder!