Filmliefhebber? Wij zetten vijf film-gerelateerde YouTube-kanalen voor je op een rij. Om je horizon te verbreden.

Article continues after the ad

Screenjunkies (Honest Trailers)

De Honest Trailers-rubriek van Screenjunkies is erg grappig, goed geresearcht en vlijmscherp. Op een luchtige manier nemen ze populaire films op de hak. Satire van een vrij hoog niveau. Het kanaal is inmiddels zo populair dat ze al een aantal grote namen hebben weten te strikken voor hun titels.

Nerdwriter

Wil je meer over films weten, maar word je al misselijk als je een boek openslaat? Evan Puschak, alias The Nerdwriter, maakt behapbare video’s over films (en een tal van andere onderwerpen) van maximaal een minuut of tien. Enfin, hieronder vertelt-ie waarom Harry Potter and The Prisoner of Azkaban de beste Harry Potter-film is in de saga.

JoBlo Movie Trailers

JoBlo’s original content is vrij oninteressant, maar het kanaal is bijzonder snel met het uploaden van de nieuwste trailers. Middagje ongegeneerd trailertjes kijken? Dan doe je er goed aan je op dit kanaal te abonneren. 

CinemaSins

CinemaSins grenst soms aan het irritante, maar vooral hun oudere video’s zijn af en toe vlijmscherp. De opzet is simpel: in video’s van een kwartier of minder vertelt een bijdehante voice-over wat er allemaal mis is met een populaire film. Getuige de video hieronder, over Disney-hit Frozen.

The Film Look

Dit is eentje voor de film-die-hards onder ons. Wil je zelf een film maken, maar is je papa niet Steven Spielberg en ontbreekt er een miljoenenbudget? The Film Look laat zien dat je met weinig apparatuur toch nog een heel eind komt. Vergeet Hollywood, straks kan jij ook vanuit je eengezinswoning in Klazienaveen een film in elkaar zetten.