Waarom zou je het 29e seizoen alsnog aanhaken? Nou, hierom!:

Begin september gaat het 29e seizoen van Goede Tijden, Slechte Tijden van start. Veel van onze lezers waren nog niet eens geboren toen de langstlopende Nederlandse soap op 1 oktober 1990 van start ging! Nog steeds zijn er koppige kijkers die niets van de poldersoap willen weten. Maar een serie die zo lang meegaat, die moet toch wel iets te bieden hebben? Hier vijf redenen om dit seizoen eindelijk GTST te gaan kijken.

More content below the advertising

1 - Het is toch een beetje Nederlands cultuurgoed

Goede Tijden, Slechte Tijden is net zo Nederlands als hagelslag, kroketten of klompen. De langstlopende soap van het land is in al die jaren toch een beetje cultuurgoed geworden. Reden genoeg om voortaan elke werkdag om 20:00 uur voor de buis te gaan zitten. En als je het dan echt op z'n Nederlands doet, dan heb je ook nog je bord op schoot. Plus volgens de cast zelf wordt de serie steeds leuker!

2 - Je hebt op het werk weer wat om het over te hebben

Elke ochtend hebben je collega's het over Janine en Ludo, en Aysen en Loes. En jij gaat nog maar eens koffie halen want je hebt geen idee waar het over gaat. Als jij nou ook leert wie Rik, Zoë en Nina zijn, dan heb je weer wat meer over te hebben met je collega's, en leer je die vervolgens ook weer een beetje beter kennen. En je kunt eindelijk meepraten als er weer een spectaculaire zomercliffhanger is geweest!

3 - Je kent de sterren al voor ze doorbreken

Meerdere van de bekendste namen in het Nederlandse medialandschap zijn doorgebroken dankzij hun rol in GTST. Kijk maar naar Katja Schuurmans, Reinout Oerlemans, Lieke van Lexmond, of Georgina Verbaan. Het moge duidelijk zijn: de sterren van morgen spelen nu al in GTST. Wil je weten wie er over drie jaar hartstikke beroemd zijn, dan is ook dat dus een goede reden om nu toch maar eens voor GTST te gaan zitten.

4 - Je kunt GTST nu ook in de bioscoop kijken

Ben jij niet zo van series, maar meer iemand die alles in de bioscoop wil zien? Misschien dat GTST dan alsnog op jouw radar komt, als we je vertellen dat je de populairste soap van het land nu ook in de bioscoop kan kijken. Niet elke dag natuurlijk, maar de eerste drie afleveringen van het aankomende seizoen zijn zowaar in cinema's door het hele land te zien voordat ze op tv komen!

5 - Ze hebben de kijkers hard nodig

En hier komt de aap uit de mouw: de kijkcijfers van GTST zijn de afgelopen jaren hard achteruit gehold. De laatste aflevering van het afgelopen seizoen was zelfs de slechtst bekeken cliffhanger ooit. Eens zaten miljoenen Nederlanders elke avond aan de buis gekluisterd, nu keken er nog maar 780.000 man naar de grote aflevering waar het hele jaar naartoe werd gewerkt. En dat terwijl er tot voor kort elke avond nog steeds meer dan een miljoen kijkers om 20:00 uur op RTL4 inschakelden. GTST heeft de kijkers heel hard nodig. Dus kijken alsjeblieft. Toe nou. Zo'n Nederlandse traditie mag toch niet verloren gaan?

More content below the advertising

Goed nieuws voor iedereen die na het zien van Bohemian Rhapsody trek heeft in meer rockbiopics: 2019 wordt opnieuw een topjaar voor muziekfilms. Zo krijgen we eind mei de Elton John-film Rocketman, en volgende maand al trakteert Netflix ons op The Dirt. Dit is de verfilming van de gelijknamige biografie over hardrockband Mötley Crüe.

More content below the advertising

 

Legendarische lomperiken

Ook al had deze uit L.A. afkomstige rockband een paar best wel briljante nummers (met Kickstart My Heart dat in de trailer te horen is als absolute topper), toch had de hele band bij elkaar eigenlijk net zoveel talent als Freddie Mercury in z'n kleine teen. Dat gemis maakten deze legendarische lomperiken echter meer dan goed met een extravagante levensstijl; geen enkele band waarvan alle leden nog in leven zijn heeft het ooit zo bont gemaakt als Mötley Crüe.

Drama

Het verhaal van de groep biedt daarnaast zoveel drama dat het een klein wonder is dat The Dirt nog niet eerder is verfilmd. Zo veroorzaakte zanger Vince Neill een dodelijk ongeluk, terwijl bassist Nikki Sixx een drugs-overdosis overleefde waarbij hij een paar minuten klinisch dood is geweest (waarover hij later dat prijsnummer Kickstart My Heart schreef). Drummer Tommy Lee was de grote dekhengst van de band, en hij was door de jaren heen zowel getrouwd met Heather Locklear als met Pamela Anderson. Gitarist Mick Mars was de enige van de vier die het tegen wil en dank kalm aan deed, omdat hij aan een zeldzame botziekte bleek te lijden. Mars wordt trouwens gespeeld door Iwan Rheon, beter bekend als die engerd van een Ramsey uit Game of Thrones.

The Dirt kan vanaf vrijdag 22 maart ook jouw hart kickstarten, want vanaf die dag is deze nu al beruchte hardrockbiopic te zien bij Netflix.

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.