Waarom zou je het 29e seizoen alsnog aanhaken? Nou, hierom!:

Begin september gaat het 29e seizoen van Goede Tijden, Slechte Tijden van start. Veel van onze lezers waren nog niet eens geboren toen de langstlopende Nederlandse soap op 1 oktober 1990 van start ging! Nog steeds zijn er koppige kijkers die niets van de poldersoap willen weten. Maar een serie die zo lang meegaat, die moet toch wel iets te bieden hebben? Hier vijf redenen om dit seizoen eindelijk GTST te gaan kijken.

1 - Het is toch een beetje Nederlands cultuurgoed

Goede Tijden, Slechte Tijden is net zo Nederlands als hagelslag, kroketten of klompen. De langstlopende soap van het land is in al die jaren toch een beetje cultuurgoed geworden. Reden genoeg om voortaan elke werkdag om 20:00 uur voor de buis te gaan zitten. En als je het dan echt op z'n Nederlands doet, dan heb je ook nog je bord op schoot. Plus volgens de cast zelf wordt de serie steeds leuker!

2 - Je hebt op het werk weer wat om het over te hebben

Elke ochtend hebben je collega's het over Janine en Ludo, en Aysen en Loes. En jij gaat nog maar eens koffie halen want je hebt geen idee waar het over gaat. Als jij nou ook leert wie Rik, Zoë en Nina zijn, dan heb je weer wat meer over te hebben met je collega's, en leer je die vervolgens ook weer een beetje beter kennen. En je kunt eindelijk meepraten als er weer een spectaculaire zomercliffhanger is geweest!

3 - Je kent de sterren al voor ze doorbreken

Meerdere van de bekendste namen in het Nederlandse medialandschap zijn doorgebroken dankzij hun rol in GTST. Kijk maar naar Katja Schuurmans, Reinout Oerlemans, Lieke van Lexmond, of Georgina Verbaan. Het moge duidelijk zijn: de sterren van morgen spelen nu al in GTST. Wil je weten wie er over drie jaar hartstikke beroemd zijn, dan is ook dat dus een goede reden om nu toch maar eens voor GTST te gaan zitten.

4 - Je kunt GTST nu ook in de bioscoop kijken

Ben jij niet zo van series, maar meer iemand die alles in de bioscoop wil zien? Misschien dat GTST dan alsnog op jouw radar komt, als we je vertellen dat je de populairste soap van het land nu ook in de bioscoop kan kijken. Niet elke dag natuurlijk, maar de eerste drie afleveringen van het aankomende seizoen zijn zowaar in cinema's door het hele land te zien voordat ze op tv komen!

5 - Ze hebben de kijkers hard nodig

En hier komt de aap uit de mouw: de kijkcijfers van GTST zijn de afgelopen jaren hard achteruit gehold. De laatste aflevering van het afgelopen seizoen was zelfs de slechtst bekeken cliffhanger ooit. Eens zaten miljoenen Nederlanders elke avond aan de buis gekluisterd, nu keken er nog maar 780.000 man naar de grote aflevering waar het hele jaar naartoe werd gewerkt. En dat terwijl er tot voor kort elke avond nog steeds meer dan een miljoen kijkers om 20:00 uur op RTL4 inschakelden. GTST heeft de kijkers heel hard nodig. Dus kijken alsjeblieft. Toe nou. Zo'n Nederlandse traditie mag toch niet verloren gaan?

Secret Life of Pets 2 Chloe
Secret Life of Pets 2 Chloe

Eerder deze maand hadden we de eerste teasertrailer voor The Secret Life of Pets 2 in de vorm van een filmpje over hond Max. Toen kondigde studio Illumination al aan dat dit de eerste van een reeks karakter-trailers zou zijn, waarin de verschillende huisdieren één voor één de revue zouden passeren. En hier is dan trailer nummer twee, waarin het draait om kat Chloe.

 

 

De bolle viervoeter probeert haar baasje wakker te maken, maar die doet echter alsof ze slaapt. Pas als Chloe dreigt een haarbal over het bed uit te spugen veert haar bazin overeind! Hierna zien we Chloe ook nog even oefenen op al haar katten-geluiden. In de Amerikaanse versie wordt haar stem ingesproken door Lake Bell, in de Nederlandse uitvoering is het Karin Bloemen die Chloe's stem voor haar rekening neemt. Hier ook nog de Nederlandse trailer:

 

 

Wij kijken intussen alvast uit naar een karakter-trailer voor het door Kevin Hart ingesproken konijn Snowball, toch wel één van de smaakmakers van de eerste Secret Life of Pets. Het vervolg op deze razend succesvolle animatiekomedie uit 2016 draait vanaf 7 juni 2019 in de bioscoop.

 

Aquaman final trailer
Aquaman final trailer

Waar heel Nederland momenteel druk is met de aankomst van Sinterklaas wachten DC-fans én heel vrouwelijk Nederland ongeduldig op de komst van een andere held met baard, die een week na 5 december voor menig heerlijk avondje zal zorgen. We hebben het dan natuurlijk over Aquaman, die vanaf 13 december de bioscopen binnen komt zwemmen. Om de onlesbare dorst naar méér Aquaman te stillen is hier een nieuwe trailer.

 

 

Originele kostuum

De eerste en tweede trailer zorgden al voor volop enthousiaste reacties, en deze laatste trailer doet er nog een schepje bovenop. Ook al zitten er niet echt heel veel nieuwe beelden in die we nog niet in de tweede trailer zagen, toch ziet het er allemaal erg kleurrijk uit. DC-fans zullen vast blij zijn dat Jason Momoa opduikt in het originele gouden Aquaman-kostuum uit de comics. Vrouwelijke lezers zullen daar vermoedelijk juist van balen, want die zien deze uit de kluiten gewassen Hawaïaan toch liever in zijn blote bast.


Magische Drietand

Deze derde trailer poogt ons ook iets meer over het verhaal te vertellen, maar meer dan dat Aquaman op zoek moet naar zijn magische drietand hebben we er niet van meegekregen. We waren te druk met kijken naar kleurrijke achtergronden en werden steeds afgeleid door weer een grote bekende naam die opeens in het beeld verschijnt. DC pakt echt uit hier met een sterrencast bestaande uit Nicole Kidman, Temuera Morrison ("Jake The Muss uit Once Were Warriors), Willem Dafoe, Dolph Lundgren, Patrick Wilson, en natuurlijk Jason Momoa en zijn tegenspeelster Amber Heard. Maak je borst maar nat dus!