Vanavond komt het achtste seizoen van The Walking Dead tot een bloederige ontknoping. Om het wachten op seizoen 9 te verzachten, hebben we de beste zombiefilms op Netflix voor je op een rijtje gezet!

Article continues after the ad

Shaun of the Dead (2004)

In de beste zombiekomedie sinds Peter Jacksons Braindead wordt het leven van de Britse klaploper Shaun op zijn kop gezet door een heuse zombie-invasie. Samen met zijn beste vriend Ed trekt hij erop uit om zijn moeder en zijn ex-vriendinnetje te redden van de mensenetende horde. Onze helden moeten uiteindelijk stand zien te houden op de enige plek waar ze zich veilig wanen: hun stamkroeg The Winchester! Shaun of the Dead is een even bloederige als grappige ode aan de zombiefilms van weleer, doorspekt met Britse humor en slimme filmverwijzingen. De film betekende niet alleen de doorbraak voor acteur Simon Pegg in de titelrol, maar ook voor regisseur Edgar Wright (Baby Driver).

Zombieland (2009)

Ook Zombieland bewijst dat zombiefilms zich prima lenen voor komedie. Net als Shaun of the Dead komt de humor vooral uit het feit dat een neurotische antiheld de zombie-apocalyps moet zien te overleven. Gelukkig staat deze Columbus (Jesse Eisenberg) er niet alleen voor: hij krijgt hulp van de schietgrage Tallahasee (Woody Harrelson) en de sociaal onaangepaste Wichita (Emma Stone). Naast de leuke cast en het grappige script zit Zombieland vol fraaie visuele vondsten. Let maar eens op de briljante openingstitels! Daarnaast tekent Bill Murray misschien wel voor de beste gastrol van de laatste tien jaar als een zombieversie van zichzelf.

Dawn of the Dead (2004)

Horrorfans hielden hun hart vast toen er een remake werd aangekondigd van de zombieklassieker Dawn of the Dead uit 1978. Gelukkig bleef deze gelijknamige remake trouw aan het origineel: niet alleen wat het verhaal betreft, maar ook qua toon. Ook hier verschuilt een groepje overlevenden zich in een winkelcentrum dat omringd wordt door zombies. Dat fans van het baanbrekende origineel opgelucht adem konden halen, is mede te danken aan het scenario van James Gunn, de man die later de Guardians of the Galaxy-films voor Marvel zou regisseren.

Warm Bodies (2002)

Dat zombies zich prima lenen voor horror en komedie, hebben de ondoden inmiddels wel bewezen. Maar Warm Bodies liet zien dat er ook ruimte is voor liefde en romantiek. Hierin wordt een zombie verliefd op de stoere Julie. Onder haar invloed krijgt hij langzaam maar menselijkheid terug, maar het leger is niet overtuigd dat een zombie zijn leven kan beteren. Het onwaarschijnlijke koppel slaat op de vlucht met het leger op de hielen! Warm Bodies slaagt er in om een frisse draai te geven aan het uitgekauwde genre en is daarmee een van de origineelste zombiefilms van de laatste jaren!

Les Affamés (2017)

Wie het toch het liefst houdt bij traditionele zombiefilms, is bij Les Affamés aan het juiste adres. Hierin volgen we een groepje overlevenden die na een zombie-uitbraak stand proberen te houden in de Canadese wildernis. Zoals gezegd niets nieuws onder de zon, maar de film valt wel op door zijn sterke cast en oogstrelende camerawerk. De makers nemen daarnaast de tijd om hun personages te ontwikkelen en daardoor komt het des te harder aan wanneer ze ten prooi vallen aan de bloeddorstige zombies.

De seizoensfinale van The Walking Dead is vanavond om 22.00 uur te zien op FOX!