Britse komiek heeft meer moois gedaan dan Bean, Blackadder en Johnny English

Rowan Atkinson is terug als de klunzige geheim agent Johnny English in ‘Johnny English Strikes Again’! Naast Mr. Bean en Sir Edmund Blackaddder is deze onhandige parodie op 007 één van zijn drie succesvolste rollen. Maar deze Britse komiek heeft nog veel meer moois gedaan. Hierbij vijf hoogtepunten.

1 - Als sidekick van James Bond in Never Say Never Again (1983)

Rowan Atkinson parodieert James Bond in de Johnny English-films, maar daarnaast heeft hij ook daadwerkelijk in een Bond-film meegespeeld. In ‘Never Say Never Again’ was hij te zien als Sean Connery’s komische sidekick. Ook al is deze officieuze remake van ‘Thunderball’ geen officële Bond-film, deze “James Bond deel 13,5” was wel Connery’s langverwachte comeback. De film is ook net als ‘Johnny English Strikes Again’ grotendeels openomen aan de Franse Cote d'Azur.

2 - Als Stand up Comedian (1980's)

Naast zijn werk op tv en in films heeft Atkinson ook lang als komiek opgetreden. In wat wellicht zijn beroemdste sketch is speelt hij een ober in een Indiaas restaurant, die in zijn eentje een dronken voetbalteam probeert te serveren. Ook al staat hij alleen op het podium, door zijn acties zie je zo het hele team lompe hooligans voor je. “In that case you want the Bombay Duck. No duck, with a D”. Anno 2018 kan een Brit die een leuk bedoeld Indiaas accent doet natuurlijk helemaal niet meer, maar dat maakt het er niet minder grappig op.

3 - Als priester in Four Weddings and a Funeral (1994)

In de toch al zo leuke Britse komedie ‘Four Weddings and a Funeral was het korte optreden van Rowan Atkinson als nerveuze priester een hoogtepunt. Hij mag voor het eerst een huwelijk voltrekken en maakt er een zooitje van met versprekingen als ‘The Holy Goat’en ‘My awful wedded wife’.

4 - Als agent in The Thin Blue Line (1995/1996)

Naast zijn successen met Blackadder en Mr. Bean speelde Atkinson halverwege jaren negentig ook nog in een politiekomedie getiteld ‘The Thin Blue Line’. Het werd geen groot succes en de serie liep dan ook maar voor twee seizoenen. Toch had ‘The Thin Blue Line’ zijn momenten. Atkinson als agent die moet proberen een man te overtuigen om geen zelfmoord te plegen is natuurlijk vragen om problemen.

5 - Als gynaecoloog in Maybe Baby (2000)

Rowan Atkinson als gynaecoloog, dat klinkt natuurlijk niet als een goed idee. Als hoofdrolspeelster Joely Richardson voor een controle komt, maakt hij als dokter James allerlei verkeerde opmerkingen. In een voice over horen we tegelijk haar boze commentaar op zijn ongepaste commentaar.

Maigret

Na deze rollen tot slot ook nog een stevig staaltje miscasting: bij het Britse ITV kwamen ze een paar jaar terug op het onzalige idee om de in-en-in Britse Atkinson de rol te laten spelen van de Franse inspecteur Maigret in een serie tv-films gebaseerd op de misdaadromans van Georges Simenon. Het ziet er allemaal gelikt uit, maar het werkt gewoon niet. Je verwacht immers toch steeds dat Maigret hier elk moment van wat hoge steile trappen in Montmartre afkukelt.

Bij de Amerikaanse supermarktketen Walmart kunnen klanten tegenwoordig online al hun boodschappen bestellen, waarna je ze alleen nog even op hoeft te pikken (ze doen daar blijkbaar nog niet aan bezorgen). Om deze nieuwe service te promoten heeft de winkelketen nu een best wel briljante commercial laten maken, waarin auto's uit allerlei filmklassiekers komen shoppen bij Walmart.

 

Van The Dark Knight tot Knight Rider

In de gauwigheid zien we hier eerst de Batmobiel uit The Dark Knight voorbijkomen, gevolgd door de Ecto 1 van de Ghostbusters en de legendarische pratende Pontiac KITT uit Knight Rider. Maar daar begint het pas, want hierna zien we ook nog hoe de hondenkopwagen uit Dumb & Dumber, het kleurrijke busje uit Scooby Doo, een met babyraptors gevulde Jurassic Park-jeep, en de Flintstones-mobiel hun boodschappen bij Walmart komen halen.

 

Net als je denkt dat het budget onderhand op moest zijn (alleen al aan auteursrechten moet dit potje klauwen vol geld gekost hebben, en dan hebben we het nog niet eens over de CGI gehad) zien we daar ook nog de vliegende DeLorean uit Back to the Future 2 en Autobot Bumblebee aankomen. En dan hebben we er misschien nog een paar gemist ook. Het is dat Walmart geen vestigingen in de Benelux heeft, maar anders waren wij na dit spotje meteen overgeschakeld van de Appie naar deze filmnerd-vriendelijke keten.

 

Heel Holland Bakt-kandidate Maroeska Metz lijkt steeds meer ergernis op te wekken bij tv-kijkend Nederland. Rond de seizoenstart begin december werd al duidelijk dat deze wel erg opvallend getalenteerde kandidate een eigen kookboek heeft geschreven én een eigen cateringbedrijf heeft. Toen voorspelden we al dat dit relletje wel eens uit de hand zou kunnen gaan lopen, en nu is het zover. Nu Maroeska voor de derde week op rij gewonnen heeft lijkt de heisa rond haar persoon het k̶o̶o̶k̶p̶u̶n̶t̶  bakpunt te hebben bereikt. Maar dat zorgt dan wel weer voor leuke tweets.

 

 

 

 

 

Tarte Tatin? Tarte Chagrin zul je bedoelen!

Volgens Omroep Max is koken niet hetzelfde als bakken, en kan mevrouw Metz daarom gewoon meedoen aan de voor amateurbakkers bedoelde show. Die vlieger lijkt echter niet helemaal op te gaan. De opdracht waarmee de 60-jarige kookboek-auteur gisteren won was een tarte tatin. Meerdere twitteraars wezen erop dat op Maroeska's eigen site nota bene een filmpje staat waarop ze haarfijn uitlegt hoe je dit bakt.

 

Sommige kijkers beginnen zo pissed off te worden dat ze het inmiddels al op de man beginnen te spelen, en ook Maroeska's voorkomen bekritiseren:

 

 

Een grove Twitteraar heeft het zo gehad met Maroeska dat hij haar in één adem noemt met de door-en-door slechte King Joffrey uit Game of Thrones?!
 

 

Omroep Max blijft vooralsnog vierkant achter Maroeska staan, maar daarmee neemt de omroep wel een risico. Heel Holland Bakt is immers hun grote kijkcijferkanon met meer dan drie miljoen kijkers. Alleen Wie is de Mol weet een vergelijkbaar aantal Nederlanders aan de buis gekluisterd te houden. Nu kijkers online beginnen te mopperen dat de lol er nu voor hen af is wordt het interessant om te zien of de kijkcijfers van Heel Holland Bakt gaan teruglopen. Binnen een paar weken zullen we merken of dit ook het geval is.