Britse komiek heeft meer moois gedaan dan Bean, Blackadder en Johnny English

Rowan Atkinson is terug als de klunzige geheim agent Johnny English in ‘Johnny English Strikes Again’! Naast Mr. Bean en Sir Edmund Blackaddder is deze onhandige parodie op 007 één van zijn drie succesvolste rollen. Maar deze Britse komiek heeft nog veel meer moois gedaan. Hierbij vijf hoogtepunten.

1 - Als sidekick van James Bond in Never Say Never Again (1983)

Rowan Atkinson parodieert James Bond in de Johnny English-films, maar daarnaast heeft hij ook daadwerkelijk in een Bond-film meegespeeld. In ‘Never Say Never Again’ was hij te zien als Sean Connery’s komische sidekick. Ook al is deze officieuze remake van ‘Thunderball’ geen officële Bond-film, deze “James Bond deel 13,5” was wel Connery’s langverwachte comeback. De film is ook net als ‘Johnny English Strikes Again’ grotendeels openomen aan de Franse Cote d'Azur.

2 - Als Stand up Comedian (1980's)

Naast zijn werk op tv en in films heeft Atkinson ook lang als komiek opgetreden. In wat wellicht zijn beroemdste sketch is speelt hij een ober in een Indiaas restaurant, die in zijn eentje een dronken voetbalteam probeert te serveren. Ook al staat hij alleen op het podium, door zijn acties zie je zo het hele team lompe hooligans voor je. “In that case you want the Bombay Duck. No duck, with a D”. Anno 2018 kan een Brit die een leuk bedoeld Indiaas accent doet natuurlijk helemaal niet meer, maar dat maakt het er niet minder grappig op.

3 - Als priester in Four Weddings and a Funeral (1994)

In de toch al zo leuke Britse komedie ‘Four Weddings and a Funeral was het korte optreden van Rowan Atkinson als nerveuze priester een hoogtepunt. Hij mag voor het eerst een huwelijk voltrekken en maakt er een zooitje van met versprekingen als ‘The Holy Goat’en ‘My awful wedded wife’.

4 - Als agent in The Thin Blue Line (1995/1996)

Naast zijn successen met Blackadder en Mr. Bean speelde Atkinson halverwege jaren negentig ook nog in een politiekomedie getiteld ‘The Thin Blue Line’. Het werd geen groot succes en de serie liep dan ook maar voor twee seizoenen. Toch had ‘The Thin Blue Line’ zijn momenten. Atkinson als agent die moet proberen een man te overtuigen om geen zelfmoord te plegen is natuurlijk vragen om problemen.

5 - Als gynaecoloog in Maybe Baby (2000)

Rowan Atkinson als gynaecoloog, dat klinkt natuurlijk niet als een goed idee. Als hoofdrolspeelster Joely Richardson voor een controle komt, maakt hij als dokter James allerlei verkeerde opmerkingen. In een voice over horen we tegelijk haar boze commentaar op zijn ongepaste commentaar.

Maigret

Na deze rollen tot slot ook nog een stevig staaltje miscasting: bij het Britse ITV kwamen ze een paar jaar terug op het onzalige idee om de in-en-in Britse Atkinson de rol te laten spelen van de Franse inspecteur Maigret in een serie tv-films gebaseerd op de misdaadromans van Georges Simenon. Het ziet er allemaal gelikt uit, maar het werkt gewoon niet. Je verwacht immers toch steeds dat Maigret hier elk moment van wat hoge steile trappen in Montmartre afkukelt.

Stan Lee R.I.P.
Stan Lee R.I.P.

Stan Lee is overleden. De bedenker van de Avengers, de X-Men, Spider-Man, de Hulk, de Fantastic Four en nog een heleboel andere wereldberoemde Marvel-personages is op 95-jarige leeftijd heengegaan. Ook al was Lee nog zo stokoud, toch komt zijn dood als een verrassing. De immer goedgeluimde geestelijk vader van zowat alle grote Marvel-helden dook immers nog steeds in cameo-rolletjes in vrijwel alle Marvel-films op.

 

 

Lee overleed maandag 12 november in het Mount Sinai ziekenhuis in Los Angeles, zo berichtte The Hollywood Reporter vroeg op de maandagavond. Niet veel later bevestigde zijn dochter het treurige nieuws tegenover persbureau Reuters.  

 

 

In samenwerking met tekenaar Jack Kirby bedacht Lee tal van iconische comic-helden. Vooral in het begin jaren zestig kende het duo een ongeëvenaarde creatieve periode toen ze in relatief korte tijd achter elkaar The Fantastic Four, Hulk, Iron Man, Thor, Silver Surfer en de X-Men lanceerden. Ook was hij jarenlang hoofdredacteur van Marvel Comics, waarbij hij al zijn teksten en columns aan de lezers steevast afsloot met zijn lijfkreet “Excelsior”.

 

 

Zijn laatste jaren kenmerkten zich helaas door een hoop gedoe in de privé-sfeer; na de dood van zijn vrouw Joan in juli 2017 begon hij ineens een rechtszaak tegen mede-directieleden van POW! Entertainment, een bedrijf dat hij in 2001 mede had opgericht. Hij klaagde zijn collega's aan voor een miljard dollar, en liet de zaak een paar weken later vallen. Ook was hij verwikkeld in een rechtszaak tegen zijn oud-zaakwaarnemer en had hij zelfs een straatverbod laten uitvaardigen tegen een assistent die hem belazerd had.

 

 

Stan Lee had nog geen cameo's opgenomen voor de drie volgend jaar te verschijnen Marvel-films Captain Marvel, Avengers 4 en Spider-Man: Far From Home. Het is niet bekend of hij al wel cameo's had opgenomen voor de bij Fox ondergebrachte Marvel-films X-Men: Dark Phoenix en The New Mutants. Zoniet, dan was zijn optreden in het onlangs verschenen Venom zijn laatste.

 

 

Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds
Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds

Toen bekend werd dat Ryan Reynolds de stem zou verzorgen van het gele Pokémon-beestje Pikachu in een live action Pokémon-film waren we vast niet de enigen die zich afvroegen of dat wat zou kunnen worden. Maar nu is hier de eerste trailer en het ziet er best wel te gek uit. Dit zagen we niet aankomen!?

 

 

Het wachten waard

Toen vorig jaar december bekend werd dat de vlotgebekte komiek de stem van Pikachu voor zijn rekening zou nemen schreven we nog “Wij kijken alvast uit naar het moment waarop de elektromuis z’n bakkes opentrekt en Deadpools sarcastische stem naar buiten komt”. Welnu, dat moment is hier en het was het wachten waard. Sinds Kevin Hart de stem verzorgde van het konijntje Snowball in The Secret Life of Pets hebben we niet meer zo'n uit duizenden herkenbare stem in combinatie met zo'n ogenschijnlijk onschuldig knuffelbeest meegemaakt. En afgaande op de reacties op Twitter zijn we zeker niet de enigen die enthousiast zijn.

 

 

Ryan Reynolds zelf stuurde de trailer met een hilarische tweet de wereld in, precies zoals we dat van hem gewend zijn:

 

Waar is Ash?

Pikachu's trouwe trainer Ash Ketchum duikt in deze film trouwens niet op, tot onze grote verontwaardiging. In plaats daarvan wordt de gele mini-detective aan een onervaren nieuwe trainer genaamd Tim Goodman gekoppeld. Die wordt gespeeld door Justice Smith, die we kennen als de getalenteerde rapper Ezekiel “Books” Figuereo uit de serie The Get Down en als de hysterische angsthaas uit Jurassic World: Fallen Kingdom.
 

 

Of een Pokemon met de stem van Deadpool ook een hele film lang leuk blijft weten we vanaf 8 mei, want dan vliegt Detective Pikachu de bioscopen in.