Blue Monday is naar het schijnt de meest deprimerende dag van het jaar. Maar met behulp van deze Netflix-films verander je deze druilerige maandag in een hartverwarmende feestdag!

More content below the advertising

Reclamestunt

Natuurlijk, wij weten ook wel dat Blue Monday ooit bedacht is als reclamestunt van een reisbureau om meer tropische vakanties te verkopen. Maar ook wij kunnen niet ontkennen dat het vandaag zo’n dag is die niet bepaald rijp is om geplukt te worden. De regen slaat tegen de ramen, er staat een fris windje en de lampen zijn nog niet uitgeweest op de redactie. Het perfecte weer dus voor een Netflix-sessie, maar dan wel met films die de zon doen schijnen, je hart verwarmen en een glimlach op je gezicht toveren. Dit zijn onze favorieten uit het feelgood-aanbod!

1. Grease

In deze zonnige filmmusical wordt de brave Sandy (Olivia Newton-John) verliefd op de stoere Danny (John Travolta). Door hun uiteenlopende karakters lijkt de liefde gedoemd te mislukken, maar gedurende het schooljaar komen de tortelduifjes er achter dat ze niet zonder elkaar kunnen. De tienerromance zit vol swingende zang- en dansnummers, met heerlijke meezingers als ‘You’re The One That I Want’, ‘Summer Nights’ en ‘Hopelessy Devoted to You’. Deze tijdloze evergreens maken Grease nog net zo onweerstaanbaar als veertig jaar geleden!

2. Intouchables

Deze filmhuishit is een van de bestbezochte Franse films aller tijden en het is niet moeilijk om te zien waarom. François Cluzet en Omar Sy spelen de sterren van de hemel in dit waargebeurde verhaal over een verlamde miljonair die een brutaal straatschoffie als verzorger krijgt. Het onwaarschijnlijke duo heeft weinig met elkaar gemeen, maar al snel ontstaat er een bijzondere band tussen de twee tegenpolen. Momenteel wordt er druk gewerkt aan een Amerikaanse remake met Kevin Hart en Bryan Cranston in de hoofdrollen, maar wij zweren bij het ontroerende origineel!

3. Finding Nemo

Finding Nemo is een van de beste Pixar-films ooit gemaakt, dus de lat voor het vervolg lag behoorlijk hoog. Gelukkig wist Pixar de hoge verwachtingen dubbel en dwars waar te maken. Net als zijn voorganger zit Finding Dory vol geweldige grappen, spectaculaire ontsnappingen en oogstrelende animatie. De show wordt gestolen door Ed O’Neill (Modern Family) in de rol van de chagrijnige septopus Hank.

4. School of Rock

Jack Black is op zijn best in de luidruchtige feelgood-film School of Rock. Hierin speelt Black een voormalig rockgitarist die een baantje neemt als invalleraar om wat geld te verdienen. Wanneer hij ziet dat zijn leerlingen een muzikaal talent hebben, schrijft hij hen in voor de talentenjacht Battle of the Bands. Regisseur Richard Linklater (Boyhood) leverde met School of Rock een hartverwarmende komedie af, die even stoer als ontroerend is.

5. Pete's Dragon

In deze geslaagde remake van de Disney-klassieker uit 1977 raakt het weesjongetje Pete bevriend met een draak die zich in het bos verschanst. Wanneer de buitenwereld echter lucht krijgt van het bestaan van de draak, moet Pete de volwassenen overtuigen om de groene lobbes niet gevangen te nemen. Pete’s Dragon is een voortreffelijke feelgood-film met een groot hart, uitstekende effecten en een geweldige cast bestaande uit jonge talenten en oudgedienden als Robert Redford.

More content below the advertising

Goed nieuws voor iedereen die na het zien van Bohemian Rhapsody trek heeft in meer rockbiopics: 2019 wordt opnieuw een topjaar voor muziekfilms. Zo krijgen we eind mei de Elton John-film Rocketman, en volgende maand al trakteert Netflix ons op The Dirt. Dit is de verfilming van de gelijknamige biografie over hardrockband Mötley Crüe.

More content below the advertising

 

Legendarische lomperiken

Ook al had deze uit L.A. afkomstige rockband een paar best wel briljante nummers (met Kickstart My Heart dat in de trailer te horen is als absolute topper), toch had de hele band bij elkaar eigenlijk net zoveel talent als Freddie Mercury in z'n kleine teen. Dat gemis maakten deze legendarische lomperiken echter meer dan goed met een extravagante levensstijl; geen enkele band waarvan alle leden nog in leven zijn heeft het ooit zo bont gemaakt als Mötley Crüe.

Drama

Het verhaal van de groep biedt daarnaast zoveel drama dat het een klein wonder is dat The Dirt nog niet eerder is verfilmd. Zo veroorzaakte zanger Vince Neill een dodelijk ongeluk, terwijl bassist Nikki Sixx een drugs-overdosis overleefde waarbij hij een paar minuten klinisch dood is geweest (waarover hij later dat prijsnummer Kickstart My Heart schreef). Drummer Tommy Lee was de grote dekhengst van de band, en hij was door de jaren heen zowel getrouwd met Heather Locklear als met Pamela Anderson. Gitarist Mick Mars was de enige van de vier die het tegen wil en dank kalm aan deed, omdat hij aan een zeldzame botziekte bleek te lijden. Mars wordt trouwens gespeeld door Iwan Rheon, beter bekend als die engerd van een Ramsey uit Game of Thrones.

The Dirt kan vanaf vrijdag 22 maart ook jouw hart kickstarten, want vanaf die dag is deze nu al beruchte hardrockbiopic te zien bij Netflix.

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.