Fred van Leer

Stylist en programmamaker Fred van Leer laat een héle ander kant van zichzelf zien in Fred: Het Andere Gezicht, een aankomende, driedelige documentaire van Videoland.

Article continues after the ad

Fred, naast stylist ook ondernemer, theatermaker én met z'n bijna 900 duizend volgers een ware influencer, liet zich een jaar lang volgen door regisseur Jonathan de Jong. "Een jaar lang in de huid kruipen van een man die elke dag het allerbeste van zichzelf vraagt, was net zo vaak indrukwekkend als beangstigend", zegt hij in een persbericht van RTL. Nou - dat belooft wat.


Oorsuizen

We wisten al dat een ziekenhuisbed voor Fred helaas niet vreemd is. In de driedelige docu gaan we ongetwijfeld ook zien wat voor effect oorsuizen op 'm hebben. Daar lijdt Fred namelijk aan. "Zo kan hij alleen in slaap komen met behulp van medicatie en een geluidsband met witte ruis. Kort na de diagnose overwoog Van Leer zelfs zelfmoord vanwege de ernst van de klachten", schrijft Televizier zelfs.

Andere kant

Fred laat vaak een héérlijk hysterische kant van zichzelf zien. Maar er gaat nog véél meer schuil achter deze stylist. Zo duikt de docu ook in zijn onzekere, introverte en emotionele kant. "Ik ben een jaar lang gevolgd en in dat jaar zijn er vele hoogtepunten geweest maar ook vele dieptepunten. Jullie gaan een andere kant van mij zien en dat is voor mij heel spannend", zegt hij op Instagram.


De drie afleveringen van Fred: Het Andere Gezicht staan vanaf 26 juni op Videoland.