Videoland blijft aan de weg timmeren met hoogdravende kwaliteitstelevisie. Na het diepzinnige Temptation Island Vips (waarvoor ze geen Vips konden vinden) en de realityserie over Dave “Dumb” Roelvink en Donny “Dumber” Roelvink, komt het kanaal nu met een documentaireserie over Famke Louise. Lezers onder de 20 abonneren zich nu waarschijnlijk juichend op Videoland. Lezers van boven de 20 zeggen nu waarschijnlijk “Wie?” dus hierbij wat uitleg.

Article continues after the ad

“Nederland wint het WK”

Famke Louise is sinds een paar jaar een fenomeen op YouTube. Dankzij haar combinatie van pretenties en nietszeggendheid profileert de vlogster zich steeds meer als het Nederlandse antwoord op Jaden Smith: Zo'n celeb waar je je aan de ene kant rot aan ergert, maar waar je toch van wil weten wat voor onnozels er nou weer is uitgekomen. Bij het grote publiek is Famke Louise vooral bekend als het domme gansje dat dit jaar in juni (!) nog dacht dat het niet gekwalificeerde Nederland het WK zou gaan winnen.

Ook dit filmpje waarin ze onder meer stellig volhoudt dat Rotterdam een provincie is geeft een representatief beeld van hoe snugger Famke Louise wel niet is:

Haters (en terecht)

Famke Louise is momenteel te zien in Expeditie Robinson, maar heeft via haar Instagram pagina al per ongeluk onthuld dat ze één van de eerste afvallers is. Daarnaast is Famke Louise ook bekend van haar hitje Op M'n Monnie. Voor alle lezers van boven de 20: nee, dit is geen parodie, dit is serieus bedoeld. Het nummer heeft haar veel haters opgeleverd, want sommige mensen hebben nou eenmaal wel smaak, en daar maakt ze zich in interviews dan ook vaak heel druk om.

Videoland belooft een “oprecht, rauw en onthullend portret” dat een “intiem kijkje in haar hectische leven” biedt. Te zien valt hoe Famke Louise omgaat met roem, ambitie, offers en haters. Fotograaf en documentairemaakster Elza Jo Tratlehner is verantwoordelijk voor deze nieuwste parel in het reality tv-landschap. De vier afleveringen van elk 25 minuten zijn vanaf 4 november te zien bij Videoland.