The Haunting Of Hill House maakte vorig jaar bijzonder veel indruk! De show was een succes voor Netflix, en zelfs Stephen King nam zijn petje af. In deze video zie je hoe de moeilijkste scènes uit de horrorthriller werden opgenomen.

Hoewel de hele serie een genot was om te bekijken, viel één aflevering in het bijzonder op: de zesde. Deze episode, genaamd Two Storms, bestaat uit vijf lange takes. Oftewel: vijf bizar lange scènes die in één keer werden opgenomen. Daarnaast speelde de actie zich af op twee sets, die als een doolhof in elkaar overliepen.

Voor deze aflevering werd wekenlang gerepeteerd, omdat in de lange shots alles moest kloppen, tot op de seconde. Dit is voor de volwassen acteurs (en crewleden!) al lastig, om nog maar te zwijgen over de kindacteurs. Hele sets werden gebouwd met aflevering zes in het achterhoofd.

The Haunting Of Hill House

In deze video zie je wat een bizarre onderneming Two Storms was. Niets werd aan het lot overgelaten, en er werden de meest vreemde attributen in elkaar geflanst om de camera vrije doorgang te geven.
 

Article continues after the ad

 

Wij vonden The Haunting Of Hill House één van de beste series van het afgelopen jaar, mede door deze artistieke tour de force. Of er een tweede seizoen van de serie komt is nog niet helemaal duidelijk. Netflix zal het succes waarschijnlijk wel willen herhalen, maar volgens bedenker/regisseur Mike Flanagan is het verhaal van de familie Crain helemaal afgesloten.

We wachten het maar even af!