De Britse site van GQ deed het ondenkbare… Ze lieten Robb Stark (Richard Madden) de ‘Red Wedding’ helemaal kijken... Wat een beesten!

De zogeheten ‘Red Wedding’ is misschien wel de schokkendste gebeurtenis uit de hele geschiedenis van Game Of Thrones. Rebellenleider Robb Stark en zijn staf zijn te gast in het Riverrun-kasteel (dat overigens te koop is!) en worden op verraderlijke wijze afgeslacht.

Red Wedding

Voor Richard Madden waren de opnames zwaar, en dat gold ook voor zijn afscheid uit de serie. Dat zijn personage (één van de weinige ‘good guys’) op zo’n wrede manier aan zijn eind kwam, was ook verschrikkelijk.

‘Ik vind het erg onbeleefd dat jullie me dit laten kijken’, meldt de acteur van tevoren! De laatste keer dat hij de beruchte scène zag was met actrice Michelle Fairley (Robbs moeder Catelyn), en zaten ze op het einde allebei te grienen.

Article continues after the ad

 

De video is grappig om te zien, maar ook erg interessant! Madden deelt wat ‘leuke’ details over de slachtpartij. Zo stootten de castleden die met pijlen doorzeefd waren telkens per ongeluk hun drankjes om.

Het verhaal van Robb Stark kwam jammerlijk te einde, maar de strijd om Westeros ging natuurlijk onverminderd door. In april 2019 begint het laatste seizoen van de spannende HBO-serie.

Richard Madden zelf had het afgelopen jaar veel succes met de Britse politieke thriller Bodyguard. Er wordt inmiddels al gepraat over een tweede seizoen!