Iedereen doet een beetje koeltjes

Dat de winter inmiddels is gearriveerd, wordt weer dubbel en dwars bewezen met de nieuwe karakterposters van Game of Thrones.

Meer Game of Thrones, meer!

Net toen we dachten dat HBO’s marketingafdeling wel zo’n beetje was uitgespeeld, kwamen ze gisteren toch nog met een allerlaatste trailer van het nieuwe seizoen, dat vanaf 17 juli te zien is bij Ziggo. Nu hebben ze ook nog eens twaalf karakterposters vrijgeven; zodat je alvast weet welke gezichten je straks aanstaren als je op de bus zit te wachten. 

White walkers

In de posters wordt gehint naar een onvermijdelijke invasie van de ondode white walkers. Al sinds seizoen 1 worden we er constant aan herinnerd dat deze wangestaltes nog een appeltje te schillen hebben met de mensheid en dat het dus een kwestie van tijd is voor ze het zuidelijke gedeelte van Westeros binnenwandelen. Wat opvalt is dat de karakters op de posters dezelfde helderblauwe oogkleur hebben als de walkers. Als dit een voorbode is, dan belooft dat niet veel goeds, maar het zal waarschijnlijk gedaan zijn om wat spanning te creëren. 

Trailer twee!

Naast de witte wandelaren staan ons een paar epische veldslagen te wachten. Moeder der Draken Daenerys landt in Westeros, waar de (inmiddels) apathische Cersei regeert als koningin. In Winterfell en omstreken is Jon Snow uitgeroepen tot King in the North, dus dat belooft wat. Oh ja, weet je nog dat twee van deze drie mensen eigenlijk familie van elkaar zijn? Gooi wat draken in de mix en zelfs de grootste GoT-hater is niet voor de tv weg te slaan. Bekijk de tweede trailer hierboven.

Stuntvrouw Olivia Jackson heeft de makers van Resident Evil: The Final Chapter uit 2016 aangeklaagd naar aanleiding van een ingrijpend ongeluk op de set. Hierbij raakte Jackson een arm kwijt. Daarnaast heeft ze ook sinds het ongeval last van chronische rugklachten. Bovendien heeft ze een flink litteken op haar gezicht, en ook nog eens een gigantisch litteken op de linkerkant van haar sleutelbeen.

Ongeval waarbij motor op mobiele camera inreed

Het ongeluk gebeurde tijdens de opnames van deze laatste Resident Evil-film in Zuid-Afrika in 2015. Jackson zat als stunt-double voor Milla Jovovich op een motor waarmee ze tegen een mobiele filmcamera aanknalde. Het gaat dan vermoedelijk om de opnames van de onderstaande scène:

 

2.45 miljoen aan schadevergoedingen

Al geruime tijd doet Jackson op Instagram verslag van haar langzame genezingsproces. Nu heeft ze ook besloten om de nodige betrokken partijen voor de rechter te slepen: zo heef ze niet alleen de productiemaatschappij en het stuntbedrijf aangeklaagd, maar ook de man die de camera bestuurde, en ook regisseur Paul WS Anderson. In totaal wil Jackson 2.45 miljoen aan schadevergoedingen. Volgens de man die de camera bestuurde reed Olivia op hoge snelheid ten tijde van de botsing en zou het ongeval niet gebeurd zijn als ze geremd had. De zaak zal in de loop van 2019 voorkomen.

 

 

De bittere ironie wil dat Jackson eerder ook al als stuntvrouw meedeed aan Mad Max: Fury Road, waar ze de stunt-double was voor Charlize Theron’s Imperator Furiosa, een personage dat ook maar één arm heeft.

In september barstte de paniek los onder DC-fans toen geruchten opdoken dat Henry Cavill het gehad zou hebben met zijn rol als Superman. Ook hier op de redactie zorgde dit nieuws natuurlijk voor hysterische drama's, want wij maken er geen geheim van groot fan te zijn van de stalen acteertalenten van de Brit met de brede kin. Volgens zijn Justice League-teamgenoot Jason Momoa klopt er echter geen bal van deze boze verhalen. Gelukkig maar.

 

“Absoluut niet waar”

Het Amerikaanse Entertainment Tonight vroeg de Aquaman-ster hoe het zat met deze geruchten, en Khal Drogo liet er geen misverstand over bestaan: “Hij stopt absoluut niet. Hij is dol op dat personage, en hij stopt niet, 100% zeker”. De geruchten zijn volgens Jason dus “Absoluut niet waar”. Nu zou het kunnen dat de wens hier een beetje de vader is van de gedachte, en dat Momoa gewoon heel hard hoopt dat zijn co-ster er niet de brui aan geeft. Want dan zou de toekomst van de Justice League-franchise ook meteen op losse schroeven komen te staan. Maar we hopen gewoon heel hard met hem mee dat hij gelijk heeft.

In 2019 duidelijkheid over Ben Affleck als Batman?

Over afvallige Justice League-acteurs gesproken: ook over Ben Affleck gaan al lange tijd geruchten dat hij nul zin heet om nog Batman te spelen. Zoals bekend gaat het al een paar jaar ontzettend stroef met de nieuwe solo-film rond de Vleermuisman, maar daar valt nu toch weer iets positiefs over te melden: de nieuwste versie van het script zou voor het eind van dit jaar af zijn. Begin 2019 verwachten we dus duidelijkheid over wat er met deze film gaat gebeuren. Met Aquaman gaat het gelukkig wel goed: de film wordt goed ontvangen en trekt sinds gisteren stampvolle zalen, en Momoa voelt zich als een vis in het water met deze rol, dus die zal nog wel in zin voor een paar “sea-quels”.