Christian Bale houdt ervan om zijn lichaam uit te dagen. Getuige de kakelverse trailer van Vice, waarin hij de gezette Dick Cheney speelt. Heb jij nou altijd naar Bale’s films gekeken en gedacht: hé das een lekker lichaampje, dat wil ik ook: goed nieuws! We zochten voor je uit hoe jij je favoriete Bale-bod kunt kweken.

Article continues after the ad

De ijdele psychopaat – American Psycho (2000)

Aan de basis van dit trainingsregime staat de afwezigheid van empathie en emotie. Volledig afgevlakt naar de gym, dat moet je streven zijn. We hebben het American Psycho-filmpje gekeken van een random fitnesslul uit L.A en een Bateman-bod is vrij makkelijk te vergaren. Het ‘enige’ dat je hoeft te doen is drie keer per week naar de sportschool, vet zware gewichten tillen en het bestaan van koolhydraten vergeten. Het is kipfilet eten tot je een ons weegt. Nee, tot je 81 kilo schoon op de haak hebt hangen.

De machinist – The Machinist (2004)

Een blik tonijn en een appel per dag is wat je nodig hebt om Bale’s skeletor-body uit The Machinist te kweken. Geen grap.

De Batman – Batman Begins (2005)

Het feit dat je never nooit Batman wordt daar gelaten, is het mogelijk dit lichaam na te bootsen. Maar daar moet je wel wat voor doen. Voor zijn rol als Bruce Wayne kwam Bale 27 kilo aan in spiermassa en vet. Het werd zelfs zo erg dat regisseur Christopher Nolan hem op het matje riep: ‘Kappen nou, jongen. Je wordt te swole.’ De sleutel tot succes? 6 keer per week naar de sportschool en ontiegelijk veel vreten. Suikers zijn hier wél toegestaan. Een gedetailleerd trainingsschema vind je hier.

De uitgehongerde gevangene – Rescue Dawn (2006)

Deze is voor de geoefende grimeur een eitje. Bale gaf in een interview in 2007 toe dat Rescue Dawn erger lijkt dan het is. ‘Ik hoefde voor deze film niet heel veel gewicht te verliezen. Het is vooral slimme make-up.’

De crack rokende bokser – The Fighter (2010)

Voor wie zich liever niet wil wagen aan deze allesvernietigende harddrug, is er een goed alternatief: hardlopen. Volgens Bale liep ‘ie ter voorbereiding op de rol van Dicky Eklund in The Fighter soms vier uur per dag hard. Easy peasy... ahem.

De hustler – American Hustle (2013)

Persoonlijk vinden wij dit de allerfijnste. Voor de rol van combover-conman Irving Rosenfeld begroef de acteur zich een tijd lang in cheeseburgers, donuts en alles dat op ‘m afkwam. Simpel maar efficient.  

De dick – Vice (2018)

We hebben een slim doch simpel 7-daags trainingsschema voor je in elkaar gefietst om die rustieke Dick Cheney-look te creeëren. Ja, serieus.

  • -       Dag 1: taart eten
  • -       Dag 2: taart eten
  • -       Dag 3: taart eten
  • -       Dag 4: taart eten
  • -       Dag 5: taart eten
  • -       Dag 6: taart eten
  • -       Dag 7: taart eten