Keihard gymmen of jezelf gewoon volrammen met cheeseburgers

Christian Bale houdt ervan om zijn lichaam uit te dagen. Getuige de kakelverse trailer van Vice, waarin hij de gezette Dick Cheney speelt. Heb jij nou altijd naar Bale’s films gekeken en gedacht: hé das een lekker lichaampje, dat wil ik ook: goed nieuws! We zochten voor je uit hoe jij je favoriete Bale-bod kunt kweken.

De ijdele psychopaat – American Psycho (2000)

Aan de basis van dit trainingsregime staat de afwezigheid van empathie en emotie. Volledig afgevlakt naar de gym, dat moet je streven zijn. We hebben het American Psycho-filmpje gekeken van een random fitnesslul uit L.A en een Bateman-bod is vrij makkelijk te vergaren. Het ‘enige’ dat je hoeft te doen is drie keer per week naar de sportschool, vet zware gewichten tillen en het bestaan van koolhydraten vergeten. Het is kipfilet eten tot je een ons weegt. Nee, tot je 81 kilo schoon op de haak hebt hangen.

De machinist – The Machinist (2004)

Een blik tonijn en een appel per dag is wat je nodig hebt om Bale’s skeletor-body uit The Machinist te kweken. Geen grap.

De Batman – Batman Begins (2005)

Het feit dat je never nooit Batman wordt daar gelaten, is het mogelijk dit lichaam na te bootsen. Maar daar moet je wel wat voor doen. Voor zijn rol als Bruce Wayne kwam Bale 27 kilo aan in spiermassa en vet. Het werd zelfs zo erg dat regisseur Christopher Nolan hem op het matje riep: ‘Kappen nou, jongen. Je wordt te swole.’ De sleutel tot succes? 6 keer per week naar de sportschool en ontiegelijk veel vreten. Suikers zijn hier wél toegestaan. Een gedetailleerd trainingsschema vind je hier.

De uitgehongerde gevangene – Rescue Dawn (2006)

Deze is voor de geoefende grimeur een eitje. Bale gaf in een interview in 2007 toe dat Rescue Dawn erger lijkt dan het is. ‘Ik hoefde voor deze film niet heel veel gewicht te verliezen. Het is vooral slimme make-up.’

De crack rokende bokser – The Fighter (2010)

Voor wie zich liever niet wil wagen aan deze allesvernietigende harddrug, is er een goed alternatief: hardlopen. Volgens Bale liep ‘ie ter voorbereiding op de rol van Dicky Eklund in The Fighter soms vier uur per dag hard. Easy peasy... ahem.

De hustler – American Hustle (2013)

Persoonlijk vinden wij dit de allerfijnste. Voor de rol van combover-conman Irving Rosenfeld begroef de acteur zich een tijd lang in cheeseburgers, donuts en alles dat op ‘m afkwam. Simpel maar efficient.  

De dick – Vice (2018)

We hebben een slim doch simpel 7-daags trainingsschema voor je in elkaar gefietst om die rustieke Dick Cheney-look te creeëren. Ja, serieus.

  • -       Dag 1: taart eten
  • -       Dag 2: taart eten
  • -       Dag 3: taart eten
  • -       Dag 4: taart eten
  • -       Dag 5: taart eten
  • -       Dag 6: taart eten
  • -       Dag 7: taart eten
Nicole Kidman Destroyer
Nicole Kidman Destroyer

Vorige maand hadden we al een eerste foto van een onherkenbare Nicole Kidman in de thriller Destroyer, maar in deze eerste trailer weet je pas echt niet wat je ziet. De actrice die er normaal altijd als een parmant botoxpopje bijloopt speelt hier een verweerde aan lager wal geraakte politiedetective.

Drankzuchtige detective
Kidman speelt de verbitterde en drankzuchtige detective Erin Bell. Als zij tijdens een moordzaak ineens wordt gewezen op gebeurtenissen uit haar verleden, komt er van alles boven bij haar boven. Ook Toby Kebbell en Sebastian “The Winter Soldier” Stan zijn in de film te zien.

Veel whiskey en weinig slaap?

Destroyer werd vorige maand juichend ontvangen op het Fimfestival van Toronto en zal vanaf 18 april ook in Nederland te zien zijn. Er zijn nog geen details bekend over wat Nicole gedaan heeft om er zo verrot uit te zien. Christian Bale verklapte onlangs nog dat zijn dieet voor de rol van Dick Cheney bestond uit taart, taart en nog eens taart. Zou Nicole Kidman een strenge kuur van veel whiskey en weinig slaap gevolgd hebben?

 

Doctor Who Jodie Whittaker
Doctor Who Jodie Whittaker

Het blijkt een goed idee te zijn geweest van de makers van Doctor Who om nu eens voor een vrouwelijke Doctor te gaan. De eerste aflevering met Jodie Whittaker in de rol van de buitenaardse dokter heeft in het Verenigd Koninkrijk de hoogste kijkcijfers behaald voor een Doctor Who-aflevering dit millennium. Maar liefst 10,9 miljoen Britse huishoudens hadden de TV ingeschakeld op het eerste avontuur van deze vrouwelijke uitvoering van de alien die zichzelf steeds een nieuwe gedaante aanmeet.


The Woman Who Fell To Earth
Met 10,9 miljoen kijkers verslaat de aflevering met de titel The Woman Who Fell To Earth het record van de best bekeken Doctor Who-episode sinds de serie in 2005 terug is op tv; het vorige record stond op naam van de allereerste reboot-aflevering uit 2005, met Christopher Eccleston als The Doctor. Die trok toen 10,8 miljoen kijkers die nieuwsgierig waren naar de terugkeer van deze alien die toen voor het eerst sinds 1989 weer op de kijkbuis te zien was.


Na twaalf kerels eindelijk een vrouw
Sinds Doctor Who in 1963 begon hebben een dozijn kerels de rol gespeeld van deze buitenaardse Time Lord die zich onterecht als arts uitgeeft. Toen bekend werd dat Jodie Whittaker de dertiende dokter zou worden waren de reacties nogal gemixt. Het was dus afwachten of dit experiment bij het grote publiek in de smaak zou vallen.

Ze lijken bij de BBC trouwens niet razendsnel met hun kijkcijferonderzoek; The Woman Who Fell To Earth werd zondag 07 oktober uitgezonden, da's alweer dik anderhalve week geleden dus. Apart dus dat ze meer dan een week later pas met dit nieuws komen.