Damon Lindelof gaat een poging wagen

Lost-maker Damon Lindelof gaat een Watchmen-serie maken voor HBO. De schrijver en producer is in gesprek om de cult-comic over uitgerangeerde superhelden te verfilmen.

Vreugdedansje

Comic-liefhebbers zullen ongetwijfeld een klein vreugdedansje doen: Watchmen wordt al jaren gezien als één van de beste superhelden-comics ooit. Het speelt zich af in een alternatieve realiteit, waar de opkomst van gemaskerde strijders aan het begin van de 20ste eeuw de loop van de geschiedenis drastisch veranderd. Zo wint Amerika de Vietnam-oorlog en blijft Nixon tot de jaren 80 president. 

Verhaal

De Watchmen zijn een groep superhelden die hun beste tijd hebben gehad. Het verhaal begint wanneer één van de helden, The Comedian, wordt vermoord in zijn appartement. Het is aan de rest van de (inmiddels gepensioneerde) Watchmen om uit te zoeken wie hem een kopje kleiner heeft gemaakt. 

Tweede keer

Het is de tweede keer dat HBO probeert een Watchmen-project van de grond te krijgen. In 2014 waagde de zender ook al een poging, maar dat mislukte. Naar verluid zal Lindelof helemaal opnieuw beginnen. Batman v. Superman-regisseur Zack Snyder maakt ook al eens een film van Watchmen in 2009. Bekijk de mooie openingsscène hieronder.

Watchmen is dark!

Wat Watchmen zo bijzonder maakt is de duistere toon. Het is een soort film-noir over superhelden. De comic is daarom een stuk gewelddadiger, realistischer, bloederiger en duisterder dan het gemiddelde superhelden-verhaal. Het is dus geen verrassing dat uitgerekend HBO zo geïnteresseerd is in het project. 

Bij de Amerikaanse supermarktketen Walmart kunnen klanten tegenwoordig online al hun boodschappen bestellen, waarna je ze alleen nog even op hoeft te pikken (ze doen daar blijkbaar nog niet aan bezorgen). Om deze nieuwe service te promoten heeft de winkelketen nu een best wel briljante commercial laten maken, waarin auto's uit allerlei filmklassiekers komen shoppen bij Walmart.

 

Van The Dark Knight tot Knight Rider

In de gauwigheid zien we hier eerst de Batmobiel uit The Dark Knight voorbijkomen, gevolgd door de Ecto 1 van de Ghostbusters en de legendarische pratende Pontiac KITT uit Knight Rider. Maar daar begint het pas, want hierna zien we ook nog hoe de hondenkopwagen uit Dumb & Dumber, het kleurrijke busje uit Scooby Doo, een met babyraptors gevulde Jurassic Park-jeep, en de Flintstones-mobiel hun boodschappen bij Walmart komen halen.

 

Net als je denkt dat het budget onderhand op moest zijn (alleen al aan auteursrechten moet dit potje klauwen vol geld gekost hebben, en dan hebben we het nog niet eens over de CGI gehad) zien we daar ook nog de vliegende DeLorean uit Back to the Future 2 en Autobot Bumblebee aankomen. En dan hebben we er misschien nog een paar gemist ook. Het is dat Walmart geen vestigingen in de Benelux heeft, maar anders waren wij na dit spotje meteen overgeschakeld van de Appie naar deze filmnerd-vriendelijke keten.

 

Heel Holland Bakt-kandidate Maroeska Metz lijkt steeds meer ergernis op te wekken bij tv-kijkend Nederland. Rond de seizoenstart begin december werd al duidelijk dat deze wel erg opvallend getalenteerde kandidate een eigen kookboek heeft geschreven én een eigen cateringbedrijf heeft. Toen voorspelden we al dat dit relletje wel eens uit de hand zou kunnen gaan lopen, en nu is het zover. Nu Maroeska voor de derde week op rij gewonnen heeft lijkt de heisa rond haar persoon het k̶o̶o̶k̶p̶u̶n̶t̶  bakpunt te hebben bereikt. Maar dat zorgt dan wel weer voor leuke tweets.

 

 

 

 

 

Tarte Tatin? Tarte Chagrin zul je bedoelen!

Volgens Omroep Max is koken niet hetzelfde als bakken, en kan mevrouw Metz daarom gewoon meedoen aan de voor amateurbakkers bedoelde show. Die vlieger lijkt echter niet helemaal op te gaan. De opdracht waarmee de 60-jarige kookboek-auteur gisteren won was een tarte tatin. Meerdere twitteraars wezen erop dat op Maroeska's eigen site nota bene een filmpje staat waarop ze haarfijn uitlegt hoe je dit bakt.

 

Sommige kijkers beginnen zo pissed off te worden dat ze het inmiddels al op de man beginnen te spelen, en ook Maroeska's voorkomen bekritiseren:

 

 

Een grove Twitteraar heeft het zo gehad met Maroeska dat hij haar in één adem noemt met de door-en-door slechte King Joffrey uit Game of Thrones?!
 

 

Omroep Max blijft vooralsnog vierkant achter Maroeska staan, maar daarmee neemt de omroep wel een risico. Heel Holland Bakt is immers hun grote kijkcijferkanon met meer dan drie miljoen kijkers. Alleen Wie is de Mol weet een vergelijkbaar aantal Nederlanders aan de buis gekluisterd te houden. Nu kijkers online beginnen te mopperen dat de lol er nu voor hen af is wordt het interessant om te zien of de kijkcijfers van Heel Holland Bakt gaan teruglopen. Binnen een paar weken zullen we merken of dit ook het geval is.