Lost-maker Damon Lindelof gaat een Watchmen-serie maken voor HBO. De schrijver en producer is in gesprek om de cult-comic over uitgerangeerde superhelden te verfilmen.

Article continues after the ad

Vreugdedansje

Comic-liefhebbers zullen ongetwijfeld een klein vreugdedansje doen: Watchmen wordt al jaren gezien als één van de beste superhelden-comics ooit. Het speelt zich af in een alternatieve realiteit, waar de opkomst van gemaskerde strijders aan het begin van de 20ste eeuw de loop van de geschiedenis drastisch veranderd. Zo wint Amerika de Vietnam-oorlog en blijft Nixon tot de jaren 80 president. 

Verhaal

De Watchmen zijn een groep superhelden die hun beste tijd hebben gehad. Het verhaal begint wanneer één van de helden, The Comedian, wordt vermoord in zijn appartement. Het is aan de rest van de (inmiddels gepensioneerde) Watchmen om uit te zoeken wie hem een kopje kleiner heeft gemaakt. 

Tweede keer

Het is de tweede keer dat HBO probeert een Watchmen-project van de grond te krijgen. In 2014 waagde de zender ook al een poging, maar dat mislukte. Naar verluid zal Lindelof helemaal opnieuw beginnen. Batman v. Superman-regisseur Zack Snyder maakt ook al eens een film van Watchmen in 2009. Bekijk de mooie openingsscène hieronder.

Watchmen is dark!

Wat Watchmen zo bijzonder maakt is de duistere toon. Het is een soort film-noir over superhelden. De comic is daarom een stuk gewelddadiger, realistischer, bloederiger en duisterder dan het gemiddelde superhelden-verhaal. Het is dus geen verrassing dat uitgerekend HBO zo geïnteresseerd is in het project.