Een paar maanden terug presenteerden we jullie al een lijstje met 10 YouTube-kanalen die elke filmgek zou moeten volgen. Daar mogen we de knutselgeniën van The Hacksmith eigenlijk ook wel aan toevoegen. Deze creatievelingen proberen in hun programma Make It Real echte versies van beroemde filmgadgets in elkaar te zetten.

Article continues after the ad

Bliksem-oproepende Thor-hamer

Bij Make It Real hebben ze al onder meer de takelhaak van Batman, het schild van Captain America, de bliksem-oproepende Mjolnir-hamer van Thor en een complete James Bond-stuntwagen in elkaar geknutseld. Maar hun grootste missie is toch wel het fabriceren van een heuse lichtsabel. En met hun derde poging lijken ze het dichtst in de buurt te komen!

 

Het geheim zit 'm in het titanium

De eerste keer dat ze het probeerden sloegen de stoppen dusdanig door dat de brandweer er aan te pas moest komen. Het tweede prototype leek er al wat meer op, alleen werd de sabel een beetje slap als deze te heet werd. De oplossing bleek te zitten in het gebruik van het vrijwel onverwoestbare metaal titanium. Bij deze derde poging is de staaf dan ook van titanium, en aangezien de sabel wel drieduizend graden Fahrenheit (oftewel 1648 graden Celcius) heet kan worden, snijdt het gevaarte door alles wat op zijn pad komt, zoals gedemonstreerd wordt in de film hierboven.

 

Een echte lichtsabel hoort natuurlijk niet eens een metalen staaf te hebben, maar komt met een druk op de knop tevoorschijn uit het handvat. Tegen de tijd dat ze dit bij Make It Real voor elkaar hebben zullen we wel weer een paar jaar verder zijn.