Sacha Baron Cohen keert terug als Borat!

Geruchten over een nieuwe Borat-film gingen al een tijdje rond, en sinds vandaag is er zelfs een trailer! Zet je schrap voor Borat: Gift of Pornographic Monkey to Vice Premiere Mikhael Pence to make Benefit Recently Diminished Nation of Kazakhstan.

In de voorloper (Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan) trok de naïeve verslaggever Borat (Sacha Baron Cohen) naar de Verenigde Staten om meer over het land te leren. Hij zette conservatieve politici ongenadig hard in de zeik, kreeg ruzie met een stel feministen en vermoordde het Amerikaanse volkslied. Het typetje leek daarna met pensioen - wie zou er ooit nog een keer intrappen? - maar is tóch weer van stal gehaald.

Ergens tussen zijn bizarre avonturen ‘ontvoerde’ Borat Pamela Anderson, en schijnbaar was dat dé druppel voor haar man Kid Rock. Borat maakte er zó'n bende van dat Sacha Baron Cohen jarenlang niet welkom was in Kazakstan, maar dat verbod werd een paar jaar geleden weer teruggedraaid. 

Article continues after the ad

Borat 2

Wat Borat nu weer zal uitspoken in de Verenigde Staten is onduidelijk, maar in de trailer neemt hij Donald Trump ongenadig hard op de korrel. “Hij is niet racistisch! Zwarte mensen houden zó veel van hem dat ze voor hem op de knieën vallen!”

De Borat-sequel is vanaf 23 oktober te zien op Amazon Prime Video. De film werd in het geheim opgenomen, en had een verrassing moeten blijven, maar de afgelopen tijd lekten er toch een paar stukjes informatie uit. Een release in de bioscoop is momenteel niet echt opportuun, dus koos men voor deze route.