Wanneer een clown zijn honger stilt door op een kinderhandje te knagen, denk je de bovengrens van horror wel bereikt te hebben. Gek genoeg is dit waar zowel als onwaar.

Article continues after the ad

Er is namelijk een nóg gruwelijker scène uit de horrorhit van dit jaar (allertijden?) opgedoken. Het kan dus weldegelijk erger, de vraag is alleen of het telt. Het materiaal is namelijk niet verder gekomen dan de scriptfase.

Acteur Timothy Simmons komt met de informatie in een podcast van Throwing Shade. Simmons deed auditie voor clown Pennywise, de rol die uiteindelijk vertolkt werd door Bill Skarsgård.

Skarsgård sprak op zijn beurt enkele weken terug ook al over een scène die zo gruwelijk was, dat deze op het laatste moment nog sneuvelde.

Baby

Nu blijkt uit de podcast dat het om een flashback gaat, en dat IT op dat moment nog meer mens dan clown is. Des te gruwelijk is de verhaallijn die zich ontvouwt: hij moedigt een moeder aan hem haar baby te geven, zodat hij die kan opeten.

"Het was eng", aldus Simmons. "Het engste eraan was nog wel hoe direct het ging. Het was echt ‘als je dit niet doet, zijn dit de acties die daarop volgen’ en het was allemaal afschuwelijk."

Er zijn fans, waaronder de lekker van het scriptdeel, die nu hopen dat de verhaallijn -hoe gruwelijk ook- opgenomen wordt in de volgende IT-film. Wil je meepraten? De scène is hier te lezen.