Het drama rondom het vertrek van Daniel Dae Kim en Grace Park uit de serie Hawaii Five-O gaat verder. Zender CBS zou al geruime tijd de twee minder betalen dan hun blanke tegenspelers.

Article continues after the ad

10 tot 15 procent minder

Kim en Park zouden naar verluidt 10 tot 15 procent minder salaris krijgen dan Alex O’Loughlin (Steve) en Scott Caan (Danny). Toch zitten de acteurs in minstens net zo veel afleveringen. Daarnaast zouden Kim en Park dit al langere tijd proberen recht te trekken.

Teleurstelling

Kim heeft ondertussen gereageerd op de rel. Hoewel de 48-jarige acteur niet meteen toegeeft dat het gaat om salarisverschil met betrekking tot huidskleur, hint hij daar wel sterk naar. "Het pad naar gelijkheid is maar zelden makkelijk", schrijft hij. "Alhoewel verandering moeilijk kan zijn, moedig ik iedereen aan om voorbij deze teleurstelling te kijken en zich te richten op het grotere geheel."

'Behoorlijk' bedrag

CBS heeft ook een (wat vaag) statement naar buiten gebracht betreft het minischandaal. Naar eigen zeggen heeft de zender de acteurs een “behoorlijke” verhoging aangeboden. Of dit bedrag hetzelfde is als het salaris van O’Loughlin en Caan? Daar laat de zender niks over los.