Karbonkel

De analfabetische eenoog Karbonkel zat in het educatieve kinderprogramma Ik Mik Loreland, dat eigenlijk veel te eng was. Veel kids kregen spontaan de ruige racekak wanneer dit harige monster zijn mond opentrok. Nu komen zij jaren later weer oog-in-oog te staan met hun jeugdtrauma: Karbonkel maakt een comeback!

Dat heeft de NTR bekendgemaakt. De omroep speelt hiermee in op het 70-jarige bestaan van de Nederlandse tv, waar 'comeback kid' Karbonkel natuurlijk zijn vieze, verrotte stempel op drukte. In Karbonkel - The Ugly Truth stelt de NTR een vraag rechtstreeks uit je nachtmerries: "Wat hebben al die negatieve en hatelijke reacties met Karbonkel zelf gedaan?"

Karbonkel aan het lachgas

Alle haat die het monster over zich heen kreeg, duwde 'm in een diep dal vol drank en drugs. Karbonkel neemt in de eerste beelden van deze onthullende docu, die je hieronder kunt zien, een shot lachgas direct tot zich, zo uit de slagroomspuit. Dan weet je hoe diep hij zat.

Article continues after the adHoe gaat het nu met Karbonkel?

De film, die aankomende maandag op NPO 3 komt, showt hoe Karbonkel er nu aan toe is. "Hoe was het voor hem om de meest gehate kinderfiguur aller tijden te zijn, en hoe heeft hij zichzelf weer omhooggetrokken uit die donkere diepe put van ellende, drank en drugs?"

Karbonkel - The Ugly Truth is op maandag 4 oktober om 22:20 uur te zien op NPO 3.


Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.