Een lekker begin van het nieuwe seizoen?

Max Verstappen is zondag in de eerste race van dit seizoen in de Formule 1 als vijfde gefinisht. De Nederlander moest in zijn Red Bull toezien hoe Sebastian Vettel in zijn Ferrari zegevierde in de Grand Prix van Australië. De Duitser verraste op het stratencircuit van Melbourne topfavoriet Lewis Hamilton, die als tweede eindigde in zijn Mercedes.

Bíjna… maar net niet

Verstappen verhoogde in het laatste deel van de race de druk op Kimi Räikkönen. Hij kwam steeds dichterbij de Ferrari van de Fin en reed zelfs even de snelste rondjes van allemaal, maar tot een inhaalpoging kwam het niet. De coureur zelf zegt "een voldaan gevoel" te hebben na deze eerste race.

Autopech

Voor Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo verliep de race minder goed. De Australiër moest met een kapotte Red Bull de strijd in zijn thuisrace voortijdig staken. Hij had al een haperende bolide bij de start en begon twee ronden later dan de rest aan de race, maar zijn auto hield het uiteindelijk niet vol.

Hamilton dwarsbomen

Verstappen leidde de 'nederlaag' van Hamilton in. De Brit lag na de start solide aan de leiding en kon toen Vettel nog makkelijk van zich afhouden, maar een vroege bandenstop veranderde alles. De drievoudig wereldkampioen kwam terug op de baan achter de Limburger, die hem vervolgens behoorlijk ophield. Hoezeer de teamleiding Hamilton ook aanspoorde de Nederlander in te halen, de Brit zag geen kans. “Hoe moet ik nou langs deze gozer komen”, riep hij vertwijfeld over de teamradio.

Zege van Vettel

Vettel profiteerde door vol gas vooraan door te rijden. De viervoudig wereldkampioen nam ronde na ronde meer afstand en boekte zijn eerste grandprixzege na Singapore 2015. De Fin Valtteri Bottas debuteerde voor Mercedes met de derde plaats.

Max in actie in Melbourne:

Stan Lee R.I.P.
Stan Lee R.I.P.

Stan Lee is overleden. De bedenker van de Avengers, de X-Men, Spider-Man, de Hulk, de Fantastic Four en nog een heleboel andere wereldberoemde Marvel-personages is op 95-jarige leeftijd heengegaan. Ook al was Lee nog zo stokoud, toch komt zijn dood als een verrassing. De immer goedgeluimde geestelijk vader van zowat alle grote Marvel-helden dook immers nog steeds in cameo-rolletjes in vrijwel alle Marvel-films op.

 

 

Lee overleed maandag 12 november in het Mount Sinai ziekenhuis in Los Angeles, zo berichtte The Hollywood Reporter vroeg op de maandagavond. Niet veel later bevestigde zijn dochter het treurige nieuws tegenover persbureau Reuters.  

 

 

In samenwerking met tekenaar Jack Kirby bedacht Lee tal van iconische comic-helden. Vooral in het begin jaren zestig kende het duo een ongeëvenaarde creatieve periode toen ze in relatief korte tijd achter elkaar The Fantastic Four, Hulk, Iron Man, Thor, Silver Surfer en de X-Men lanceerden. Ook was hij jarenlang hoofdredacteur van Marvel Comics, waarbij hij al zijn teksten en columns aan de lezers steevast afsloot met zijn lijfkreet “Excelsior”.

 

 

Zijn laatste jaren kenmerkten zich helaas door een hoop gedoe in de privé-sfeer; na de dood van zijn vrouw Joan in juli 2017 begon hij ineens een rechtszaak tegen mede-directieleden van POW! Entertainment, een bedrijf dat hij in 2001 mede had opgericht. Hij klaagde zijn collega's aan voor een miljard dollar, en liet de zaak een paar weken later vallen. Ook was hij verwikkeld in een rechtszaak tegen zijn oud-zaakwaarnemer en had hij zelfs een straatverbod laten uitvaardigen tegen een assistent die hem belazerd had.

 

 

Stan Lee had nog geen cameo's opgenomen voor de drie volgend jaar te verschijnen Marvel-films Captain Marvel, Avengers 4 en Spider-Man: Far From Home. Het is niet bekend of hij al wel cameo's had opgenomen voor de bij Fox ondergebrachte Marvel-films X-Men: Dark Phoenix en The New Mutants. Zoniet, dan was zijn optreden in het onlangs verschenen Venom zijn laatste.

 

 

Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds
Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds

Toen bekend werd dat Ryan Reynolds de stem zou verzorgen van het gele Pokémon-beestje Pikachu in een live action Pokémon-film waren we vast niet de enigen die zich afvroegen of dat wat zou kunnen worden. Maar nu is hier de eerste trailer en het ziet er best wel te gek uit. Dit zagen we niet aankomen!?

 

 

Het wachten waard

Toen vorig jaar december bekend werd dat de vlotgebekte komiek de stem van Pikachu voor zijn rekening zou nemen schreven we nog “Wij kijken alvast uit naar het moment waarop de elektromuis z’n bakkes opentrekt en Deadpools sarcastische stem naar buiten komt”. Welnu, dat moment is hier en het was het wachten waard. Sinds Kevin Hart de stem verzorgde van het konijntje Snowball in The Secret Life of Pets hebben we niet meer zo'n uit duizenden herkenbare stem in combinatie met zo'n ogenschijnlijk onschuldig knuffelbeest meegemaakt. En afgaande op de reacties op Twitter zijn we zeker niet de enigen die enthousiast zijn.

 

 

Ryan Reynolds zelf stuurde de trailer met een hilarische tweet de wereld in, precies zoals we dat van hem gewend zijn:

 

Waar is Ash?

Pikachu's trouwe trainer Ash Ketchum duikt in deze film trouwens niet op, tot onze grote verontwaardiging. In plaats daarvan wordt de gele mini-detective aan een onervaren nieuwe trainer genaamd Tim Goodman gekoppeld. Die wordt gespeeld door Justice Smith, die we kennen als de getalenteerde rapper Ezekiel “Books” Figuereo uit de serie The Get Down en als de hysterische angsthaas uit Jurassic World: Fallen Kingdom.
 

 

Of een Pokemon met de stem van Deadpool ook een hele film lang leuk blijft weten we vanaf 8 mei, want dan vliegt Detective Pikachu de bioscopen in.