Dennis in Verslaafd

Ewout Genemans presenteerde vanavond de eerste aflevering van het nieuwe seizoen Verslaafd!. En wát een heftig uur kreeg de RTL 4-kijker voorgeschoteld. Kandidaat Dennis, die zich eindelijk liet behandelen voor zijn twintigjarige cocaīne-verslaving, stormde boos weg toen zijn drugstest positief bleek.

Article continues after the ad

Dennis (38) kampt al twintig jaar met een coke-verslaving en zijn vriend Ton kon het echt niet meer aan. Hij schakelde Ewout en interventionist Maarten Dammers in die - samen met o.a. Dennis' vader - in de vroege ochtend zijn kamer binnenvielen. En oef... de interventie ging bepaald niet makkelijk.

'Vuile, vieze klootzak'

Voor Ton was het duidelijk: als Dennis nú niet mee wil werken, kan hij het huis uit. Ook zijn ouders waren eigenlijk wel klaar om de banden te verbreken. "Weg! Als je nu niet weggaat, word ik pissig!", begon Dennis tegen Tom. "Jij luistert echt voor geen meter he. Jij bent echt niet goed in je hoofd. Rot op, joh! Alsjeblieft, zout op. Ik kom niet naar beneden." Op een gegeven ging Ton naast hem zitten - hij deed een laatste poging om Dennis over te halen. "Als je niet meewerkt, kom je niet meer terug. Nooit meer. Je gaat het huis uit. Vuile, vieze klootzak!"

Naar de afkickkliniek

Uiteindelijk belandde Dennis alsnog beneden, waar hij zijn huilende vader en zijn vriend alsnog in de armen viel en eindelijk hulp accepteerde.

Nou, we doen even een fast forward: Dennis ging naar de afkickkliniek. Dit ging, zo konden we zien, vrij goed en op een gegeven moment mocht hij Ton weer in de armen sluiten. Eenmaal thuis begonnen de twee de vlinders weer te voelen en dachten ze zelfs na over trouwen! Eind goed, al goed? Nou, nee- bepaald niet. Toen Ewout aankwam met een drugstest, brak de spreekwoordelijke pleuris uit...

Dennis stormt weg na drugstest

Ja, je raadt het natuurlijk al: de drugstest bleek positief. Dennis had tóch weer gebruikt. Ook al hield hij zelf vol van niet. "Ik heb echt niks gebruikt. Ik zweer het." Hij stormde boos weg en liet Ewout, Tom, Ton, en zijn vader en moeder achter. We drinken de gifbeker trouwens maar meteen helemaal leeg want we hebben nog meer slecht nieuws voor je...

Hoe gaat het nu met Dennis?

Ton kon het liegen en bedriegen van Dennis niet meer aan. De twee vormen geen koppel meer. Aan het einde van de aflevering doet Ewout nog een poging om contact te maken met Dennis, maar hij wil niets meer met de show te maken hebben. We kunnen - misschien - toch nog een beetje positief afsluiten: Dennis liet zich voor een tweede keer opnemen in de kliniek en is nu weer in behandeling.


Verslaafd! gemist? Kijk de aflevering hier terug.