Arme Baudelaire-kinderen, aan hun tragische verhaal komt nog geen einde: volgens The Hollywood Reporter komt er zelfs een derde (en laatste?) seizoen van de duistere Netflix-serie Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events!

Article continues after the ad

Lemony Snicket

De Netflix-serie is gebaseerd op de internationale bestsellerboekenreeks van Lemony Snicket (a.k.a. Daniel Handler), met in de hoofdrol Emmy Award- en Tony Award-winnaar Neil Patrick Harris. 

Nadat hun ouders zijn omgekomen bij een brand, komen de jonge Violet, Klaus en Sunny Baudelaire onder de voogdij te staan van Count Olaf (Harris). Deze doorgedraaide acteur heeft het voorzien op de erfenis van de drie wezen en schuwt geen enkel middel om het fortuin in handen te krijgen.

Seizoen 2 & 3

Vorige maand werd bekendgemaakt dat er een tweede seizoen van de zwartgallige serie verschijnt. Dit nieuwe seizoen is gebaseerd op boek vijf tot en met negen uit de in totaal dertiendelige boekenreeks. Volgens The Hollywood Reporter gaat het derde seizoen over de laatste vier boeken.

“…We hopen snel seizoen drie te gaan schrijven. Gezien hoe snel de jonge acteurs opgroeien en veranderen willen we zo snel mogelijk gaan draaien,“ zei Handler volgens THR eerder. “Het tweede seizoen worden tien afleveringen voor de volgende vijf boeken en eindigt met The Carnivorous Carnival, en seizoen drie wordt de rest.” Netflix heeft nog geen commentaar gegeven.

Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events

Neil Patrick Harris volgt in de voetsporen van Jim Carrey als graaf Olaf. In 2004 verscheen de film Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events met Carrey in de hoofdrol. De film won een Oscar voor Beste Grime.

Zowel de film als het eerste seizoen van Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events zijn te zien op Netflix.