Als er een remake van een geliefde horrorklassieker wordt aangekondigd, schreeuwen de fans moord en brand. Maar deze horrorhits waren net zo goed als hun grote voorbeeld… en in sommige gevallen zelfs beter!

The Thing (1982)

In deze letterlijk en figuurlijk ijzingwekkende remake van The Thing from Another World uit 1951 wordt een team wetenschappers op Antarctica opgejaagd door een buitenaards wezen. Tot overmaat van ramp kan dit ‘ding’ de vorm van ieder levend wezen kan aannemen. Een mooi excuus voor regisseur John Carpenter (nu weer in de picture dankzij het vervolg op Halloween) om los te gaan met de even bloederige als baanbrekende speciale effecten!

 

More content below the advertising

The Fly (1986)

Houd je vliegenmepper bij de hand, want in deze remake van de gelijknamige sciencefictionfilm uit 1958 verandert onze held Jeff Goldblum na een mislukt teleportatie-experiment in een menselijke vlieg. Het resultaat moet je zien om (niet) te geloven en leverde de film een Oscar op voor beste make-up!

 

The Blob (1988)

Voor The Blob stond eveneens een sciencefictionfilm uit de fifties model. Hierin wordt een Amerikaans stadje geplaagd door een buitenaards wezen, dat zich nog het best laat beschrijven als een reusachtig Mona-toetje. Dat klinkt best duf, maar dankzij het scenario van Frank Darabont (The Walking Dead) en de lekker gore effecten is dit dertig jaar later nog steeds een prima horrorfilmpie!

 

The Ring (2002)

In 1998 verscheen Ringu, een huiveringwekkende Japanse horrorfilm over een geest die haar slachtoffers terroriseert via een videoband. De film werd een wereldhit en een Hollywood-remake kon dan ook niet uitblijven. Gelukkig werd die geregisseerd door Gore Verbinski (Pirates of the Caribbean), die met behulp van Naomi Watts een uitstekende remake afleverde.

 

The Grudge (2004)

Na het succes van The Ring, was The Grudge de volgende remake van een Japanse horrorhit. Sarah Michelle Gellar (net klaar met Buffy the Vampire Slayer) speelt een verzorgster die thuiszorg biedt aan een oude dame. Helaas voor haar zijn zij niet de enigen in het vervloekte huis…

 

Dawn of the Dead (2004)

Je moet lef hebben om een remake te maken van misschien wel de zombiefilm aller tijden. Gelukkig zaten de juiste mensen op de juiste plek: Zack Snyder (Watchmen) tekende voor de regie, terwijl het scenario afkomstig is van James Gunn (Guardians of the Galaxy). Het resultaat is een remake die trouw is aan het origineel, maar ook genoeg ballen heeft om zijn eigen ding te doen!

 

Maniac (2012)

Maniac is een groezelige 80s slasher, die dankzij zijn bloederige moorden en naargeestige sfeer uitgroeide tot een cultklassieker. Bijna veertig jaar stapte niemand minder dan Elijah Wood in de titelrol. Hij schuimt nachtelijk New York af op zoek naar modellen om te scalperen. Ook een manier om snel van je Frodo-imago af te komen!

 

Evil Dead (2013)

Een remake van de gelijknamige horrorklassieker uit 1981 klonk in eerste instantie als heiligschennis. Maar gelukkig snapte regisseur Fede Alvarez wat het origineel zo goed maakte: een hoog tempo, gitzwarte humor en tankwagenladingen vol kunstbloed! Alvarez bleek een blijvertje: hij tekende ook voor de horrorhit Don’t Breathe en zijn thriller The Girl in the Spider’s Web draait vanaf deze week in de bios!

More content below the advertising

Speelgoedgigant Hasbro maakte deze week op de mega-Toy Fair in New York bekend dat Bumblebee toch géén prequel is op Michael Bays Transformers-films. Nee, het is een reboot van de hele franchise!

More content below the advertising

Toch opmerkelijk: eerder gingen we er met zijn allen vanuit dat Bumblebee, dat zich afspeelt in 1987, een prequel was op alles van Michael Bay (die Bumblebee wél mede produceerde). Er zaten ook genoeg subtiele hints in die refereerden aan zijn Transformers-verhalen.
 

 

Hoe dan?

Misschien dacht Paramount Pictures na de deceptie die Transformers: The Last Knight heet, dat de franchise wel toe was aan een, euhm, frisse start. Wel raar dat je dat blijkbaar past beslist nadat Bumblebee een hit bleek. Sommige critici noemden het zelfs de beste Transformers-film ooit!  

Sequel

Dit plotselinge nieuwe Transformers-filmuniversum dendert overigens lekker door. Bumblebee krijgt namelijk een sequel. Hierin wil regisseur Travis Knight de relatie tussen Charlie (Hailee Steinfeld) en ‘Bee verder uitdiepen.
 

Na Avengers: Endgame (die bijna zeker 3 uur duurt), moet ook horrorkraker IT: Chapter Two eraan geloven: de huidige versie van de film tikt al bijna de 3 uur aan.

More content below the advertising

Dat zegt althans een twitteraar die bij één van de test screenings mocht zijn. Neem het dus met een korreltje zout. Alhoewel: verschillende media pikken het verhaal nu op, dus dat geeft deze beste man wat meer credibility.
 

 

Slechter dan 1

Ook zegt hij nog even doodleuk dat het eerste deel uit 2017 beter is. Maar, er is nog hoop. Deze versie is al “pretty good”, maar er moet volgens deze man nog wel het nodige veranderen om ‘m nog beter te maken. Hmmm, we zijn érg benieuwd. Sowieso gaan er na test screenings nog de nodige minuten af, maar bereid je in ieder geval voor op een vrij lange zit.

Losers Club 2.0

Zoals Stephen King-fans waarschijnlijk al weten, maken we in het IT-boek niet alleen kennis met de tienerversies van de Losers Club. Het verhaal speelt zich namelijk ook deels in de toekomst af. 27 jaar later om precies te zijn. Grote namen als James McAvoy en Jessica Chastain spelen in Chapter Two de oude versies Bill en Beverly (en dit is de volledige cast). De club keert weer terug naar Derry, de plek waar alle ellende begon...
 

 

Helaas moeten we nog flink wat maanden wachten op de glorieuze terugkeer van terrorclown Pennywise (Bill Skarsgard). IT: Chapter Two draait pas in september in de bios.