Not the White House Correspondents' Dinner

Tijdens het alternatieve White House Correspondents' Dinner kreeg Will Ferrell een staande ovatie toen hij het aanwezige publiek verraste met zijn imitatie van George W. Bush.

Not the White House Correspondents' Dinner

The White House Correspondents' Association Dinner is sinds 1921 een jaarlijkse traditie, waarbij journalisten die het Witte Huis verslaan een benefietavond organiseren om studiebeurzen voor getalenteerde studenten op te brengen. Vijftien presidenten hebben zich minstens één keer geleend om zich te laten roasten door de presentator, vorig jaar hebben we het hier gedaan met Mark Rutte ... maar Donald Trump wilde gisteravond niet komen.

Talkshowpresentator Samantha Bee organiseerde mede daarom een alternatieve versie, genaamd Not the White House Correspondents' Dinner. Terwijl bij het "echte" diner Daily Show-correspondent Hasan Minaj zijn best deed om de afwezige president toch te roasten, gingen een paar honderd meter verder alle remmen los met live en opgenomen optredens van mensen als Steve Buscemi, Allison Janney, Carl Reiner, en Patton Oswalt.

Staande ovatie voor Will Ferrell

Grote verrassing van de avond was het optreden van Will Ferrell als voormalig president George W. Bush, een rol die Ferrell vele malen vertolkte bij Saturday Night Live. Toen het publiek eenmaal doorhad dat hij het was, kreeg Ferrell een staande ovatie. Bush legt zich tegenwoordig toe op schilderen, en Ferrell had een fraai schilderij mee als voorbeeld van zijn nieuwe hobby.

"Ik heb een boek gepubliceerd van mijn schilderijen genaamd Portretten van Moed", begint hij zijn inleiding. "Het is een best-seller. Ik ben blijkbaar een betere schilder dan president. Ik werk aan een nieuwe serie, met de naam Portretten van Niet-Moed", waarna hij zijn creatie van de huidige president tevoorschijn haalt. Het is alleen nog niet af, omdat de oranje en gele verf opraakte...

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.

Het Hollywood-debuut van Penoza-regisseur Diederik van Rooijen

Vanuit het niets is hier ineens de trailer voor The Possession of Hannah Grace die je de stuipen op het lijf komt jagen. Vorige week riepen we nog dat horrorfilms echt moeten kappen met jump scares, maar na het zien van deze trailer die er stampvol mee zit moeten we daar misschien toch op terugkomen. Of misschien zeggen we dat wel omdat we gewoon trots zijn dat deze Hollywood-horror geregisseerd is door Penoza-regisseur Diederik van Rooijen.

Wie zegt dan ook ja tegen zo’n eng baantje?

De hoofdrol in The Possession of Hannah Grace is voor Shay Mitchell, die we kennen als Emily uit Pretty Little Liars. Haar personage Megan neemt het ongelukkige besluit om ja te zeggen tegen een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Dat is vragen om problemen, zoals we weten uit onder meer de horrorfilm Nattevagten en de remake Nightwatch.

Herkansing na mislukt exorcisme

Als het lijk van ene Hannah Grace in het mortuarium wordt binnengebracht, wordt erbij verteld dat dit meisje overleed toen haar familie probeerde een geest uit te drijven die bezit van haar had genomen. De trailer legt vervolgens uit dat als zo'n ritueel niet wordt afgemaakt, een geest dan gewoon een nieuw lichaam zoekt. En aangezien Megan nou net de enige levende in het depot is, heeft de geest het op haar gemunt.

Benieuwd om te zien of Diederik van Rooijen inderdaad Nederlands Hollywood-hoop in bange dagen wordt? Dan kun je The Possession of Hannah Grace vanaf 29 november in de bioscopen zien. Als je durft.