Vervolg op populaire horror/comedy is onderweg!

Binnenkort is het tien jaar geleden dat de hilarische horror/comedyfilm Zombieland verscheen. Verrassing: een tweede deel is dichterbij dan je denkt!

Screenwriter Paul Wernick, die samen met Rhett Reese het scenario voor Zombieland (en Deadpool 1 en 2) schreef, heeft goed nieuws! Tegenover Vulture zei hij dat de opnames van een vervolg begin volgend jaar van start gaan. Met een beetje geluk draait Zombieland 2 in oktober 2019 in de bios: precies tien jaar na het eerste deel.

In Zombieland maakt BSE (de ‘gekke koeienziekte’) zowat de hele bevolking van Amerika gestoord. Slachtoffers zijn in de praktijk zombies geworden, en proberen iedereen op te eten. Columbus (Jesse Eisenberg) ontmoet de keiharde zombiekiller Tallahassee (Woody Harrelson) en samen vormen ze een team. 

Columbus en Tallahassee ontmoeten Wichita (Emma Stone) en haar kleine zusje Little Rock (Abigail Breslin), die gehoord hebben dat een attractiepark in Californië helemaal zombievrij is. De vier trekken die kant op, achtervolgd door de hongerige kudde!

Murrayland

Zombieland’s humoristische versie van de ‘zombie-apocalyps’ was erg populair. Daarnaast speelden Jesse Eisenberg en Emma Stone mee in de film vlák voor hun grote doorbraak (of maakte het grote publiek eigenlijk kennis met ze dóór Zombieland). De film had een beperkt budget, 23 miljoen dollar, en bracht ruim 100 miljoen dollar op.

Wernick en Reese hadden al langer plannen om een vervolg te maken op de komische zombiefilm. Het probleem zat hem erin dat de hoofdrolspelers van toen inmiddels grote sterren zijn geworden, met bijbehorend salaris. Hoe dit precies is opgelost is niet bekend, maar het is blijkbaar gelukt!

Zoals gezegd bevestigde Paul Wernick dat de originele cast gestrikt is voor Zombieland 2. Of Bill Murray, die een bizarre maar hilarische gastrol had, weer van de partij is, is helaas niet bekend.

Bij de Amerikaanse supermarktketen Walmart kunnen klanten tegenwoordig online al hun boodschappen bestellen, waarna je ze alleen nog even op hoeft te pikken (ze doen daar blijkbaar nog niet aan bezorgen). Om deze nieuwe service te promoten heeft de winkelketen nu een best wel briljante commercial laten maken, waarin auto's uit allerlei filmklassiekers komen shoppen bij Walmart.

 

Van The Dark Knight tot Knight Rider

In de gauwigheid zien we hier eerst de Batmobiel uit The Dark Knight voorbijkomen, gevolgd door de Ecto 1 van de Ghostbusters en de legendarische pratende Pontiac KITT uit Knight Rider. Maar daar begint het pas, want hierna zien we ook nog hoe de hondenkopwagen uit Dumb & Dumber, het kleurrijke busje uit Scooby Doo, een met babyraptors gevulde Jurassic Park-jeep, en de Flintstones-mobiel hun boodschappen bij Walmart komen halen.

 

Net als je denkt dat het budget onderhand op moest zijn (alleen al aan auteursrechten moet dit potje klauwen vol geld gekost hebben, en dan hebben we het nog niet eens over de CGI gehad) zien we daar ook nog de vliegende DeLorean uit Back to the Future 2 en Autobot Bumblebee aankomen. En dan hebben we er misschien nog een paar gemist ook. Het is dat Walmart geen vestigingen in de Benelux heeft, maar anders waren wij na dit spotje meteen overgeschakeld van de Appie naar deze filmnerd-vriendelijke keten.

 

Heel Holland Bakt-kandidate Maroeska Metz lijkt steeds meer ergernis op te wekken bij tv-kijkend Nederland. Rond de seizoenstart begin december werd al duidelijk dat deze wel erg opvallend getalenteerde kandidate een eigen kookboek heeft geschreven én een eigen cateringbedrijf heeft. Toen voorspelden we al dat dit relletje wel eens uit de hand zou kunnen gaan lopen, en nu is het zover. Nu Maroeska voor de derde week op rij gewonnen heeft lijkt de heisa rond haar persoon het k̶o̶o̶k̶p̶u̶n̶t̶  bakpunt te hebben bereikt. Maar dat zorgt dan wel weer voor leuke tweets.

 

 

 

 

 

Tarte Tatin? Tarte Chagrin zul je bedoelen!

Volgens Omroep Max is koken niet hetzelfde als bakken, en kan mevrouw Metz daarom gewoon meedoen aan de voor amateurbakkers bedoelde show. Die vlieger lijkt echter niet helemaal op te gaan. De opdracht waarmee de 60-jarige kookboek-auteur gisteren won was een tarte tatin. Meerdere twitteraars wezen erop dat op Maroeska's eigen site nota bene een filmpje staat waarop ze haarfijn uitlegt hoe je dit bakt.

 

Sommige kijkers beginnen zo pissed off te worden dat ze het inmiddels al op de man beginnen te spelen, en ook Maroeska's voorkomen bekritiseren:

 

 

Een grove Twitteraar heeft het zo gehad met Maroeska dat hij haar in één adem noemt met de door-en-door slechte King Joffrey uit Game of Thrones?!
 

 

Omroep Max blijft vooralsnog vierkant achter Maroeska staan, maar daarmee neemt de omroep wel een risico. Heel Holland Bakt is immers hun grote kijkcijferkanon met meer dan drie miljoen kijkers. Alleen Wie is de Mol weet een vergelijkbaar aantal Nederlanders aan de buis gekluisterd te houden. Nu kijkers online beginnen te mopperen dat de lol er nu voor hen af is wordt het interessant om te zien of de kijkcijfers van Heel Holland Bakt gaan teruglopen. Binnen een paar weken zullen we merken of dit ook het geval is.