Twee trailers: de ene schildert Amanda Knox af als moordenaar, de andere als onschuldig slachtoffer. Heeft ze het nou gedaan of niet?

Article continues after the ad

Vertrouw haar!

In 2007 werd de Britse Meredith Kercher vermoord in Italië. Dat staat vast. Haar huisgenoot Amanda Knox, diens vriendje Raffaele Sollecito en wederzijdse kennis Rudy Guede werden in eerste instantie veroordeeld voor de moord, tot respectievelijk 26, 25 en 16 jaar in de gevangenis. Maarrr vier jaar later, nadat een nieuwe DNA-test toch géén bloed vond op een mes van Sollecito, werden Amanda en Raffaele toch vrijgesproken. Amanda Knox is dus onschuldig, en deze nieuwe documentaire is vooral bedoeld om ons te laten zien door wat voor hel ze is gegaan. Zie trailer 1 hierboven.

Verdenk haar!

Echter! Amanda gedroeg zich wel erg verdacht ... Het DNA van haar vriendje en van Rudy Guede, die als enige nog vastzit, werd bij het slachtoffer gevonden ... Iedereen is het erover eens dat hij de moord nooit alleen kan hebben gepleegd ... Volgens een hardnekkige theorie werd Meredith vermoord omdat ze de rest niet wilde vergezellen in een orgie ... Oftewel: Amanda Knox is schuldig, en deze nieuwe documentaire is vooral bedoeld om ons te laten zien wat voor monster ze is. Zie trailer 2 hierboven.

Murderers

Het heeft allemaal natuurlijk nogal een hoog Making a Murderer-gehalte. Net als Audrie & Daisy trouwens, over twee jonge vrouwen die door medestudenten werden aangerand, vanaf 24 september ook al op Netflix. In al deze zaken zijn er per definitie daders en slachtoffers, maar is het niet altijd duidelijk wie dat zijn. Ook als je Steven Avery uit Making a Murderer onschuldig acht, kun je er nog steeds helemaal naast zitten. Denk daar in ieder geval héél even aan voor je straks besluit dat Amanda Knox het sowieso heeft gedaan.

Amanda Knox is vanaf 1 oktober op Netflix te bekijken.