René le Blanc

Volkszanger René le Blanc, die momenteel schittert in SBS6's cult-realityserie Ik Geloof In Mij, moet even noodgedwongen wat rust pakken na de overweldigende aandacht die hij ontving rondom de serie.

Article continues after the ad

Het is qua succes (nog) geen Chateau Meiland, maar SBS6 heeft met Ik Geloof In Mij weer een bont gezelschap reality-sterren te pakken. In de show worden volkszangers gevolgd. Ze zijn nog niet doorgebroken bij het grote publiek en snappen daar geen hout van. Aan zelfvertrouwen geen gebrek bij deze Hazessen in spé. Een van hen, René le Blanc (die eigenlijk René de Wit heet), gaat nu naar eigen zeggen even héél hard. Hij moet op doktersadvies zelfs rust pakken...

'Weet niet wat me overkomt'

René staat bekend als de 'Dutch Engelbert'. Hij maakt al jaaaren furore met het repertoire van living legend Engelbert Humperdinck. Het grote publiek kent 'm echter nog niet. Door alle tv-aandacht is dat flink aan het veranderen! "Ik zit de hele dag aan de telefoon voor interviews en andere zaken. Ik weet niet wat me overkomt", zegt René tegen De Telegraafs Privé. "Ik moet ’s ochtends mijn telefoon alweer aan de stroom hangen, omdat hij leeg is."

'Mijn leven staat op zijn kop'

René zit even in een heftige rollercoaster en ziet allerlei aanvragen op zijn pad komen. "De boekingen voor 2021 blijven maar binnenkomen, allemaal door het programma." Het loopt allemaal zo'n storm, dat René even het rempedaal intrapt. "Een burn-out wil ik het niet noemen. Er is momenteel veel aandacht, dus ik heb besloten om het deze week wat rustiger aan te doen. De laatste tijd staat mijn leven op zijn kop. Ik ga laat naar bed, maar ben al weer vroeg wakker. Er is zo veel werk te doen, dat ik wel móét. De combinatie van weinig rust heeft mij doen besluiten in overleg met mensen die ervoor geleerd hebben om het even wat rustiger aan te doen." Maar, Nederland, houd je vast hoor: er komen grootse dingen aan! "Daar kan ik nu nog niks over vertellen, maar Nederland zal daarvan opkijken."


Ik Geloof In Mij is elke vrijdag om 22:00 uur te zien op SBS6.