Voor één van de eerste keren in de geschiedenis (voor zover wij weten) onthullen kandidaten van Temptation Island dat de productie achter de schermen bepaalde situaties zou manipuleren. 

Article continues after the ad

Dit beweren kandidaat Channah (die zwanger bleek en het eiland moest verlaten) en verleider Roy uit 't huidige Temptation Island VIPS seizoen. Het begon allemaal met onderstaand filmpje van fangroep Team Tempa. Hierin zien we Channah en vriendje Quentin op bed zitten terwijl ze bespreken hoe Channah van het productieteam eigenlijk niet op date mocht met Guido, maar per se met Joris mee moest (dit gebeurde in aflevering 3).   
 

 

Bedrog bij Temptation Island VIPS

Verleider Roy bevestigt tegenover Shownieuws dat hij er getuige van was. Hij zag inderdaad hoe het productieteam een beetje angstig werd toen Channah zei dat ze eigenlijk liever met verleider Guido op date wilde. "Jaa, daar zit toch een kern van waarheid in", zo begint Roy. "Dat Channah daar toch op een bepaalde manier wordt aangestuurd."


Verhaallijnen en manipulatie

Roy voegt eraan toe dat de makers Channah niet dwongen om iets te doen, maar dat ze er "voor de verhaallijn" wel op aandrongen dat ze toch écht met Joris op date moest gaan. RTL heeft nog niet gereageerd op deze onthullingen...