Dat schijn bedriegt, bewees de dertienjarige Courtey. Deze schuchtere tiener werd in één klap een internetsensatie na haar adembenemende optreden in America’s Got Talent!

Article continues after the ad

Stille wateren hebben soms diepe gronden. Dat bewees Courtney Hadwin maar weer tijdens haar optreden in America’s Got Talent. Toen deze dertienjarige kandidate op het podium verscheen, leek ze nogal geïntimideerd door de grote zaal en de strenge jury. Maar schijn bedriegt: toen de muziek werd ingezet, blies Courtney zowel de jury als het publiek compleet weg!

Leeuwin

Met haar cover van Otis Reddings soulklassieker ‘Hard to Handle’ veranderde de verlegen tiener in een instant wereldster. De jury was dan ook razend enthousiast over het optreden van Courtney. “Bloody Hell”, reageerde Simon Cowell. “Je komt op als een verlegen klein meisje. Maar als je begint te zingen, ben je net een leeuwin.” Jurylid Howie Mandel ging nog een stapje verder en vergeleek haar zelfs met de legendarische zangeres Janis Joplin!

Bescheiden

Na zulke lovende woorden kon een plek in de volgende ronde haar natuurlijk niet meer ontgaan. Maar dat is nog maar het begin van het succesverhaal: haar auditie werd op YouTube in slechts één dag tijd meer dan twee miljoen keer bekeken. De kersverse wereldster blijft desondanks bescheiden. Op Twitter schreef Courtney: “Ik wist niet wat ik moest verwachten, maar het winnen van de gouden buzzer is meer dan ik had durven dromen.” Mocht de jonge zangeres het schoppen tot de finale, zou het niet de eerste keer zijn. Courtney was eerder een finalist in The Voice Kids U.K.