Nu de opnames van Avatar 2 hervat kunnen worden, besloot producent Jon Landau alvast wat plotdetails te onthullen. Wat mogen we verwachten van de Avatar sequel? We vertellen je graag meer over dit waterrijke vervolg!

Waar gaat Avatar 2 over?

In een interview met RNZ ging producent Jon Landau – die laatst ook al een foto van de set deelde – in op het verhaal van Avatar 2. "Dit is het verhaal van de familie Sully en wat zij doen om hun familie bij elkaar te houden," vertelt Landau. "Jake en Neytiri hebben een gezin in deze film. Ze worden gedwongen om hun thuis te verlaten en verkennen de verschillende regio's van Pandora. Daarbij brengen ze nogal wat tijd door op het water, rond het water én in het water."

Avatar wil Lord of the Rings achterna

Dat water een belangrijke rol zou spelen in Avatar 2 werd al een poosje vermoed. Kijk maar eens naar de vermoedelijke titel van de film! Het lijkt ons een enorm toffe setting, die zeker een steentje bijdraagt aan het door Landau omschreven doel van de film: "Ik denk dat we met Avatar de kans hebben om mensen te helpen ontsnappen naar een ongelooflijke wereld met ongelooflijke personages. We willen wat dat betreft bereiken wat Peter Jackson wist te doen met Lord of the Rings."

Article continues after the ad

Na wat geschuif heeft Avatar 2 een nieuwe releasedatum. De film werd met een jaar uitgesteld naar 17 december 2021.