Ho (ho ho), wacht even: Home Alone is natúúrlijk legendarisch voor tijdens de feestdagen en behoort zeker bij de 10 allerbeste kerstfilms ooit gemaakt, maar Netflix komt dit jaar met maar liefst vier Original-kerstfilms. Tijd voor een overzicht met alternatieven!

The Holiday Calendar

2 november

Kat Graham, die we vooral kennen als Bonnie Bennet uit The Vampire Diaries, speelt de hoofdrol in deze heerlijke zwijmelfilm. Het verhaal klinkt niet bijster goed maar de liefde spat er vanaf! The Holiday Calendar draait om een magische kalander die de toekomst kan voorspellen voor de jonge (maar falende) fotografe Abby. Hij helpt d'r zelfs met een nieuw liefje. Kijk aan!

The Princess Switch

16 november

High School Musical-icoon Vanessa Hudgens speelt in The Princess Switch de doodgewone Stacy. Haar leven wordt opeens een stuk leuker wanneer ze van plek ruilt met de Duchess van Montenaro. Ze lijkt (héél toevallig) exact op Stacy. Beide dames worden hoteldebotel; Stacey valt voor de prins en de Duchess voor Stacey's collega. Klinkt allemaal heerlijk cliché en dat boeit totaal niet: het is Kerst!

The Christmas Chronicles

22 november

Kurt Russel als de kerstman? Ja, dat zie je goed. Deze baas kruipt in The Christmas Chronicles in de huid van die andere goedheiligman. Mr. Russel speelt echter wel een 'tough guy'-versie van Santa met een hypermoderne bak in plaats van een duf sleetje. Het verhaal? Twee kids willen de kerstman 'betrappen', wat lukt, maar vervolgens stort de slee neer. Kan Kerst nog doorgaan?!

More content below the advertising

A Christmas Prince: The Royal Wedding

30 november

Nu we toch in royal-sferen zitten: Netflix Original A Christmas Prince krijgt een sequel, The Royal Wedding genaamd. Journalist Amber en Richard zijn inmiddels tot over hun oren verliefd en gaan trouwen. Meghan en Harry wie? Deze flick stinkt naar Hallmark en dat is helemaal niet erg. Guily pleasures zijn ook pleasures!

More content below the advertising

Voor alle dames en heren die graag naar zwetende mannen in de jungle kijken... Triple Frontier. En nu is er een tweede trailer online!

More content below the advertising

Bazooka in de ramsj

De actiefilm Triple Frontier gaat over een groep voormalige Special Forces militairen... spannend. Maar zijn het criminelen? Nee! Ze hebben altijd eerlijk gewerkt voor het vaderland. Ze zijn nooit corrupt geweest, hebben die bazooka van werk niet op Marktplaats verpatst. En nu hebben de heren een gezinsleven en willen gewoon een goede echtgenoot en vader zijn. Ik weet wat je denkt: Wow. Waar vind je nog zulke mannen? Nou, niet in Triple Frontier, want dat wáren zulke mannen, tot ze besloten dat ze een machtig drugskartel gingen overvallen. Spannend!

Wat het wat minder spannend maakt, is dat de trailer weer veel te veel weg geeft naar onze smaak. Dus als je nog een beetje verrast wilt worden: tot halverwege ben je safe. 

 
 
De film ging trouwens bijna niet door omdat Ben Affleck weer eens aan de drugs was. En toen mocht hij niet meer meedoen. En toen weer wel. En toen weer niet. Maar nu weer wel. 

Het is alsof je de makers van de film Striptease besluiten nog een tweede deel te maken, want hee: wat kan er misgaan? Ja Rule gelooft niet in logica en denkt dat het een briljant idee is om leedvermaakfestival Fyre Fest nog een tweede kans te geven. Hoe zeg je?

More content below the advertising

Fyre Fiasco

Voor wie het niet heeft meegekregen: Fyre Festival was een absolute clusterfuck. De bezoekers werd een uniek, beste-van-het-beste, superluxe festival belooft. Ze betaalden soms duizenden dollars voor een kaartje. Maar eenmaal op de Bahamas, waar het ultieme festival moest plaatsvinden, troffen ze een chaos. Maar dan echt: Syrisch vluchtelingenkamp meets parkeerplaats MacDrive. Maar dan zonder het eten, want dat was er nauwelijks. 

 

Paar mooie vrouwen en een grote bek

De man achter het festival was Billy McFarland. Hij werkte samen met Ja Rule en een team modellen aan de promotie. Geld, mooie vrouwen, een luxe lokatie... Het kon niet op. McFarland, die zichzelf voordeed als visionair zit nu overigens in de bak vanwege fraude. Ja Rule is de dans ontsprongen en óf hij wil McFarland achterna, óf hij is niet goed in zijn hoofd. Hij claimt dat het 'iconisch' gaat worden. Is goed schat. 

De grote verliezers

Dat Ja Rule nu stoer loopt te doen over Fyre Festival is grappig, maar ook ronduit schandalig. Nu hoef je misschien geen medelijden te hebben met de mensen die afgingen op wat plaatjes van vrouwen in een bikini. Maar het was ook een fiasco voor bijvoorbeeld de mensen die er werkten en de leveranciers. De bouwers kunnen McFarland zijn bloed wel drinken. Dus tof doen over het festival? Ja Rule, niet oké.

Crowdfunding

Een cateraar bijvoorbeeld, die 1000 maaltijden per dag moest leveren, ging financieel zwaar onderuit. Want uiteraard betaalde lul McFarland niet. Haar verhaal was zo schrijnend dat ze middels een crowdfunding dubbel en dwars over de schade heen is gekomen. Heeft in ieder geval iemand nog betaald gekregen.