Disney heeft met de nieuwe animatiefilm Moana (Vaiana in het Nederlands) een nieuwe enorme hit in huis. Moana bracht in de eerste twee dagen 25,6 miljoen dollar op. De animatiefilm zit qua opening vlak achter Frozen, de grootste hit die Disney in haar geschiedenis heeft gehad.

Article continues after the ad

Geen Disneyprinses, maar heldin

Dat melden Amerikaanse media zaterdag. Moana vertelt over een Polynesische heldin die een gevaarlijke zeereis onderneemt om haar eiland te redden. De hoofdrollen in de Engelstalige versie zijn ingesproken door Dwayne ‘The Rock’ Johnson, Auli’i Cravalho, Temuera Morrison, Nicole Scherzinger en Jemaine Clement. In Nederland worden de belangrijkste stemmen verzorgd door Vajen van den Bosch, René van Kooten en Marjolijn Touw.

De muziek van Moana is gecomponeerd door Lin-Manuel Miranda, de man achter hitmusical Hamilton. De voorstelling over de Amerikaanse ‘founding fathers’ ontpopte zich de afgelopen jaren tot de grootste Broadway-hit in tijden. Luister hier een voorproefje. 

Recordjaar

Het is sowieso een topjaar voor Disney, dankzij megahit als Jungle Book, Finding Dory, een aantal Marvel-films en Star Wars: Rogue One stevent Disney een recordjaar af.

Nog vier nachtjes slapen en dan kunnen wij Disney's nieuwste film ook zien. Moana draait vanaf woensdag 30 november in de Nederlandse bioscopen.