Misdaadverslaggever Peter R. de Vries

De verdachten op de aanslag op Peter R. de Vries zijn een 35-jarige Pool en een 21-jarige Rotterdammer. Dat maakte de politie deze ochtend bekend. Een derde verdachte is vrijgelaten.

De verdachten werden gisteravond aangehouden op de A4 bij Leidschendam. De twee mannen hebben nu volledige beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaat. Het is nog niet bekend wie de vermoedelijke schutter is.

Derde man vrijgelaten

De politie heeft gedurende de avond verschillende invallen in woningen gedaan. Daar namen ze gegevensdragers en munitie in beslag. Er was ook een derde man verdachte in het onderzoek. Dat gaat om een 18-jarige jongen uit Amsterdam. Hij is inmiddels vrijgelaten, omdat de politie ervan uitgaat dat hij niets met de aanslag te maken had.

Article continues after the ad

‘Aanslag op vrije journalistiek’

Heel Nederland reageert geschokt door de aanslag op Peter R. de Vries. Demissionair premier Mark Rutte noemde het een ‘aanslag op de vrije journalistiek’. Ook RTL Boulevard-collega Marieke Elsinga liet van zich horen. Ze vertelde dat hun team al bang was voor zo’n gebeurtenis.

De laatste update over de gezondheidssituatie van Peter R. de Vries kwam gisteravond om 23:00 in een persconferentie. Hij vecht voor zijn leven en is in kritieke toestand. Zodra er meer bekend wordt werken we onze berichtgeving bij.