Diederik Jekel, RTL Boulevard

Nog iets langer dan een maand en dan begint eindelijk het jubileumseizoen van Wie is de Mol?. We weten inmiddels waar de reeks is opgenomen, maar de echte molloten blijven zich afvragen: welke bekende BN'ers gaan we terugzien? 

 

Article continues after the ad

Sinds deze week weten we officieel dat eerdere deelnemers een tweede kans krijgen om de Mol te vinden, dus het speculeren kan beginnen. Nikkie de Jager en Ron Boszhard zijn veelgehoorde namen, maar sinds gisteren staat ook wetenschapsjournalist Diederik Jekel hoog op ons lijstje.

Stiekeme glimlach

De invaller bij RTL Boulevard kon namelijk zijn stiekeme glimlach niet voor zich houden toen het entertainmentprogramma dit onderwerp aansneed. Na het fragment waarin Claes Iversen (ook al zo'n bekende naam) het had over een mogelijke deelname vroeg Eddy Zoëy aan Diederik wat hij dacht: "Daar ga ik totaal geen uitspraken over doen. Ik heb geen idee", zegt hij met duidelijk met wél wat voorkennis. Oordeel nu zelf (fragment op 15:35).

Eerdere geruchten

De deelname van Diederik, die in 2017 als bondgenoot van Mol Thomas Cammaert vlak voor de finale strandde, zou niet helemaal uit de lucht komen vallen. Eerder schreef de Telegraaf de wetenschapsjournalist ook al op hun verdachtenlijstje. Hij zou namelijk in de periode van 31 oktober tot 17 november slechts één foto op zijn Instagram hebben geplaatst en ook volgen hij en Nikkie elkaar pas sinds kort. Het lijkt er nu dus sterk op dat we weer een nieuwe kandidaat hebben gevonden, maar we moeten het toch echt afwachten! De kandidaten worden namelijk pas in de eerste aflevering onthuld.

De eerste aflevering van het jubileumseizoen is te zien op 5 september om 20:30 uur op NPO1.