Peter R. de Vries

Zeventien boze cursisten van de zogeheten Street Academy, waar de veelbesproken Lil Kleine als 'hoofddocent' zijn naam aan verbond, vinden dat ze, plat gezegd, 'genaaid' zijn omdat er volgens hen allerlei beloftes en afspraken niet na zijn gekomen. Peter R. de Vries zat zich er gisteren in RTL Boulevard énorm om te verbazen.

Article continues after the ad

Hij heeft niet bepaald medelijden met de cursisten. Twee van hen kwamen gisterenavond in RTL Boulevard aan het woord in een item over de kwestie. Peter R. zat ook in de studio en was heel fel tegen de teleurgestelde, vaak nog jonge cursisten en hun ouders.

'Wat verwachten mensen nou?'

"Als misdaadverslaggever zeg ik weleens, als ik zaken op mijn bureau krijgt: ‘Mensen willen bedrogen worden soms.’" Hij snapt werkelijk waar niet waarom mensen 2k in zo'n cursus stoppen. "Hierbij denk ik ook wel een beetje: wat verwachten mensen nou? Wie gaat er nou 2.000 euro betalen voor een opleiding van deze man?! En daar ook nog geld voor lenen!"

'Dure les'

De misdaadverslaggever wijst ook naar de rol van ouders. "Die ouders hebben dan ook wat te weinig opleiding gehad volgens mij, dat ze dat doen." Rob Goossens, die het item besprak, is het met hem eens. "In sommige gevallen hebben mensen een echte mbo-opleiding laten schieten om deze opleiding te doen. Dat mag geen keuze zijn natuurlijk. Tegelijkertijd: de ondernemer die dit allemaal verzonnen heeft, Erik Hensel, heeft wel degelijk beloftes gedaan die hij niet heeft nagekomen." Peter sluit af met een grap die hij zelf enorm goed vond: "Je zou ook kunnen zeggen: ze hebben een heel dure les geleerd".

Benieuwd waarom de cursisten zo boos zijn? Check het hele Boulevard-item hieronder:

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.