John Williams

Ja, we know: de af en toe snoeiharde John Williams zegt elke week in Help! Mijn Man Is Klusser wel (ongeveer) dat 'ie zoiets ergs en heftigs nog nooit gezien had, maar deze keer was het ook écht zo. Deelnemers Irene en Arnold zitten met een vervallen hotel en een relatie onder hoogspanning... hoe kan dit in hemelsnaam goed komen?

Article continues after the ad

"Jeetje, fuck, yo, fuck", stamelde een zichtbaar verbaasde John toen Irene hem het gigantische pand showde, wat ze ooit voor slechts 130k op de kop kon tikken. Ze woont er samen met haar vriend Arnold en ze hebben allebei nog kinderen uit een eerdere relatie die er (niet allemaal) ook wonen. Het hele vervallen hotel aanpakken is onbegonnen werk, viel John met de deur in huis. "Dat kunnen we niet."


Monsterklus

Irene kocht het pand, waar ze ook zit met haar eigen onderneming, voor ze Arnold leerde kennen. Toen de vonk oversloeg trok hij er vrij snel in. En, ook mooi meegnomen: Arnold is timmerman. Hij begon dus zelf aan de monsterklus, maar al snel raakte hij het overzicht volledig kwijt en stortte 'ie in een zware burn-out. "Alles hier is bizar", aldus John, die desondanks toch de moed erin probeerde te houden. 


Arnold ziet het niet zitten

Arnold pakte de hulp van het klusteam met beide handen aan en hielp mee, maar het ging absoluut niet lekker. Irene logeerde bij een vriendin en door alle snelle veranderingen in het pand, kreeg hij een aantal keer een mental breakdown. Hij miste zijn vriendin enorm en dat maakte het korte weerzien - tijdens Johns 'ondervraging' - alleen maar moeilijker. Daar kwam ook nog bij dat ze enorm in hun maag zitten met het pand: aan de ene kant willen ze (vooral Irene) er dolgraag blijven, maar Arnold ziet ook wel iets in verkopen.

Arnold en Irene

En nu?

Ook al lijkt de situatie toch zo uitzichtloos: na de hulp van het klusteam komt er altijd weer licht in de duisternis. Zo ook nu. Arnold, Irene en de kids hebben nu de beschikking over één grote, haast volledig verbouwde 'huiskamer' waar ze op een normale manier in kunnen wonen. Een hele opluchting. Je moet alleen niet een andere deur openslaan, want dan is het één doffe ellende... of toch niet? 

Nog meer verbouwen

Nou, niet helemaal! Help, Mijn Man Is Klusser gaf Arnold en Irene een enorme boost. Als John hen na twee weken opnieuw opzoekt, gaan ze erg lekker. Ja, ze blijven in het pand wonen en Arnold is zelfs al bezig met het verbouwen van andere ruimtes. Ook Irene ziet het weer helemaal zitten. De twee krijgen bij de verbouwing nu zelfs hulp van een vrijwilliger én diens kinderen denken er over na om beneden een sportschool te openen! Nou, wat goéééd! "Deze zag ik even niet aankomen", sloot John af. "Het gaat ze gewoon lukken!"

Help, Mijn Man Is Klusser! is iedere maandag om 20:30 uur te zien op RTL 4.


Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.