Angela de Jong

Angela de Jong zat afgelopen vrijdag met stijgende verbazing naar talkshow Op1 te kijken. Ze vond de nieuwe presentatoren Paul de Leeuw en Astrid Joosten hartstikke zwak. "Laten we Jeroen Pauw als de sodemieter terughalen naar de late avond van NPO 1."

Article continues after the ad

Dat schrijft ze in haar nieuwste AD-column. Paul en Astrid ontvingen oud-arts en zorgondernemer Erik-Jan Vlieger, die met een nieuw corona-plan kwam. "‘Gewoon’ de sterke jonkies van de kwetsbare oudjes scheiden. Hoe? Aparte winkeluurtjes in de supermarkt, ieder z’n eigen dagen in de horeca, universiteiten open en gescheiden coupés in de treinen", zo beschrijft Angela. "Bij de senioren handhaaf je streng de 1,5 meterregel en de mondkapjesplicht, bij de jongeren laat je alle maatregelen lekker waaien. En daarna ‘gewoon’ tien dagen niet naar opa en oma."

De mist in

Angela vindt het een dom plan, waar veel haken en ogen aan zitten. Volgens haar snapt een kind zelfs nog wel dat je niet zomaar ‘een dijkje rond de kwetsbare ouderen’ kan bouwen. Ze rekende op een stel stevige tegenvragen die het verhaal van deze man konden doorprikken, maar ze kwam bedrogen uit. "Gelukkig voor de zorgondernemer was het vrijdag, en hadden Astrid Joosten en Paul de Leeuw dienst. En je kunt een hoop van hen zeggen – dat de één een lekker kwisje kan presenteren bijvoorbeeld en de ander kampioen gekke bekken trekken is – maar een stevig interview hoort niet direct bij hun kerncompetenties."

Astrid Joosten en Paul de Leeuw


Plan van Angela

Angela vond dat Paul en Astrid zwakke vragen stelden. Ze zat zich op te vreten. "Ik heb ook een plan. Laten we Jeroen Pauw als de sodemieter terughalen naar de late avond van NPO 1. En niet alleen op vrijdagavond." Want, zo bepleit ze, "een journalistieke talkshow is geen opvangplek voor werkloze tv-komieken. En het is ook geen 2 voor 12 waarbij de kijker thuis gezellig meepuzzelt naar het goede antwoord." Oef, shots fired! "Het vraagt vakmanschap, dat te weinig wordt getoond op de late avond van NPO 1."

Benieuwd naar het gesprek waar Angela zich zo aan ergerde? Hieronder is een deel te zien: