Máxima en Matthijs van Nieuwkerk

Een verbaasde Albert Verlinde deelde deze week achter Shownieuws-desk zijn ergernissen over het veelbesproken 'verjaardagsinterview' dat Matthijs van Nieuwkerk afgelopen maandag had met koningin Máxima op NPO 1. Mr. Showbizz vond dat Matthijs véél te veel zat te praten en liet het zelfs onderzoeken.

Article continues after the ad

Of, nou ja, 'onderzoeken' klinkt in dit geval misschien nog te fancy. Albert bezorgde een Shownieuws-redacteur in ieder geval een helse dag. "Ik schreef aan de redactie van: ‘We moeten morgen eens gaan rekenen.’ Hoe heette dit programma nou? Heette het ‘Matthijs van Nieuwkerk interviewt koningin Máxima’ of is het ‘Koningin Máxima luistert naar Matthijs van Nieuwkerk.'"

Albert Verlinde in Shownieuws

'Best storend'

De roddelkoning vond het vrij irritant, die lange aanlopen van Matthijs. "Matthijs van Nieuwkerk was ongelooflijk lang aan het woord steeds en dat vond ik best storend. Ik dacht: laat die vrouw nou praten in plaats van dat ze alleen maar ja of nee hoeft te zeggen." Albert besloot dat iemand van de Shownieuws-redactie maar eens even moest gaan timen wie er langer zat te praten: Matthijs of één van LuckyTV's favoriete 'slachtoffers'.


Timen

Een arme redactie-meid was de pineut en moest het zware werk verrichten. "Vandaag heeft een ontzettend lieve meid op de redactie niet de mooiste dag van haar leven gehad, want ze heeft van ons de opdracht gekregen om met een timertje te gaan zitten klokken hoe lang Máxima aan het woord geweest is en hoe lang Matthijs.

Máxime vs. Matthijs

De resultaten waren best wel schokkend, als we Albert mogen geloven. "Nu komt het: de koningin heeft slechts 3 minuten langer kunnen praten dan Matthijs van Nieuwkerk. In die anderhalf uur is Matthijs van Nieuwkerk bijna even lang aan het woord geweest!"

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.