De honger van het slijmerige Marvel-monster Venom blijkt niet te stillen. Ook al moesten critici niets hebben van deze comic-verfilming, het publiek smult er dusdanig van dat de film inmiddels meer dan 800 miljoen dollar heeft opgebracht. Venom heeft inmiddels ook meer opgebracht dan Wonder Woman, wat juist één van de meest bejubelde superheldenfilms van de afgelopen jaren was.

Article continues after the ad

 

Venom verslindt Spider-Man?!

Terwijl Venom oorspronkelijk slechts begonnen was als een Spider-Man spin-off, lijkt het door Tom Hardy gespeelde gedrocht nu de webslingeraar aan de bioscoopkassa's te verslaan. Qua opbrengst heeft Venom inmiddels vier van de zes Spider-Man films ingehaald; de film heeft nu al meer opgebracht dan de eerste twee Spider-Man films (die met Toby Maguire) en meer dan de beide Amazing Spider-Man-films (die met Andrew Garfield). Alleen Spider-Man: Homecoming en Spider-Man 3 (waar Venom ook inzat) deden het met respectievelijk 880 miljoen en 890 miljoen dollar nog beter aan de bioscoopkassa's.

 

Venom 2: oktober 2020

Geen wonder dus dat Sony nu snel vaart wil maken met een vervolg; vorige week kondigde de studio een releasedatum aan voor een titelloze Marvel-film die begin oktober 2020 uit moet komen - bijna precies twee jaar na de eerste Venom. Je kunt er vergif op in te nemen dat Sony die datum dus voor Venom 2 heeft gereserveerd.